Tee se Suomessa -nostaa nostaa esiin ilmastoystävällistä kotimaisia matkailukohteita

Aiotko tänä kesänä matkata Kolille vai Balille? Valinnalla on ilmaston kannalta iso merkitys. Jos päätät matkailla kotimaassa, elämyksellisyydestä sinun ei tarvitse joustaa. Elämykset ovat ehkä erilaisia, mutta varmasti mielenkiintoisia.

Tee Se Suomessa – Äkkilähdöt maaseudulle -sivustolla, nostetaan esiin mielenkiintoisia matkailukohteita eri puolilta Suomea. Sivuston tarkoituksena on korostaa sitä, että Suomessa voi viettää elämyksellisen loman ja se on merkittävästi ilmastoystävällisempää kuin matkailu lentäen kauemmas.

Matkailusivustolla www.teesesuomessa.fi esitellään yli 200 matkailukohdetta eri puolilta Suomea. Kohteet on jaoteltu maakunnittain, joten yhdelle reissulle on helppo napata monta tärppiä.

EU-osarahoitteisesta (maaseuturahasto) maaseutuohjelmasta rahoitetaan matkailua monella tapaa. Ohjelmasta on vuosina 2014-2018 myönnetty 50 miljoonan euron rahoitus matkailuun. Erilaisiin yritysinvestointeihin on myönnetty 30 miljoonaa euroa ja hankkeisiin 20 miljoonaa. Matkailu yrityksissä käytetty raha on saanut liikkeelle myös yksityistä rahaa, 30 miljoonan euron tuella on saatu aikaan 120 miljoonan euron investoinnit. Lisäksi suorien matkailuun kohdistuvien rahoituksien lisäksi on rahoitettu tuhansia erilaisia kaikkien käytössä olevia investointeja kuten laavuja, reitistöjä, uimarantoja ja leikkipaikkoja.

Tee Se Suomessa -sivusto on maaseutuohjelman viestintää, joten siinä halutaan esitellä nimenomaan rahoitettuja kohteita.

Osallistu sinäkin somessa ja esittele parhaat kotimaan kohteet tunnisteella #TeeSeSuomessa! Toivomme myös maaseutuohjelman tunnisteen #MaaseutuFi-käyttöä.

Muokkauspäivämäärä: 19.5.2020