Puukabinetti

Utbyggnaden av verkstaden ökade effektiviteten och trivseln i arbetet

- Den tändande gnistan till träarbeten fick jag på högstadiets träslöjdslektioner då jag märkte att jag hade hittat en bransch som intresserade mig. Redan då drömde jag om att någon gång grunda en egen snickarverkstad, berättar företagare Heikki Rahkonen.

Företagaren jobbar mestadels ensam i verkstaden. Ibland har han fått hjälp av sin egen pappa och praktikanter från olika läroanstalter. Heikki Rahkonen, som har jobbat som företagare i åtta år, anser att andra företagarkolleger är en viktig del av det egna nätverket.
- Tillsammans med inredningsarkitekter och timmermän jobbar vi ofta på projekt och marknadsför varandras tjänster. Djungeltrumman är faktiskt en av de viktigaste marknadsföringsmetoderna, tipsar företagaren.

I och med att företaget växte blev det aktuellt att bygga ut snickarverkstadens lokaliteter från 44 m2 till cirka 100 m2. Efter utbyggnaden organiserades produktionslokalerna så att materialförråd, deltillverkning, ytbehandling och sammanfogning har egna ändamålsenliga utrymmen. Också utrustningen för avlägsnande av sågspån och luftrening förnyades, vilket resulterade i bättre arbetsförhållanden och högre brandsäkerhet.
- Tack vare utbyggnaden har min egen arbetslust och trivsel i arbetet ökat väldigt mycket. Jag fick ny inspiration när jag får jobba i en fungerande och trivsam arbetsmiljö, berättar företagaren ivrigt.

Enligt Heikki Rahkonen gjorde investeringen det också möjligt att öka volymen på affärsverksamheten, eftersom han nu kan tillverka större produkter och mångsidigare leveranshelheter.
- Min dröm är att en dag också planera en egen designkollektion och anställa en arbetstagare, funderar Rahkonen.

22.3.2018

Puukabinetti är ett enmansföretag inom snickeribranschen som grundades i Jyväskylä år 2009.

Företaget tillverkar möbler utifrån en färdig kollektion och på beställning, måttbeställda möbler och trämönstrade konstföremål både till privata hem och offentliga rum.

Uppdateringsdatum: 17 feb. 2020
Text: Jenni Tiainen, kommunikationsprojektet Sykettä /Leader Keski-Suomi
Foto: Puukabinetti

Detta är en karusell med kort till artikeln. Använd föregående och nästa knappar för att navigera.