Rådgivning

Du visste väl att du kan få högklassig rådgivning om många stödvillkor till priset av endast mervärdesskatten? Du kan få rådgivning för 15 000 euro under åren 2014–2020. Glöm inte att utnyttja den här förmånen. En lämplig rådgivare för just din gård hittar du i rådgivarregistret.


Du kan spara en slant och göra en insats för klimatet genom att förbättra energieffektiviteten på din gård. Kanske finns det också potential att börja använda eller till och med producera bioenergi på gården. En sakkunnig energirådgivare gör upp en energiplan och hittar de bästa lösningarna för att förbättra energieffektiviteten på din gård.


Rådgivaren kan göra upp en miljöplan så att du hittar de rätta miljöinsatserna för just din gård. Bäst av allt är ändå att du genom att skona miljön också kan förbättra växtkraften på dina åkrar och öka skördesäkerheten.


Kanske du ändå ska börja odla ekologiskt? Efterfrågan på ekoprodukter går hela tiden upp. Om du är intresserad av att lägga om till ekologisk produktion på din gård kan en ekorådgivare ge dig en hjälpande hand.


Av en rådgivare kan du också få hjälp att förbättra gårdens konkurrenskraft.


Leta i rådgivarregistret fram en rådgivare som passar just dig.


Mer information om rådgivningen


Tips för stödsökande

Uppdateringsdatum: 23 mars 2021
Text: Svenska text
Foto: Svenska foto