Suomi.fi-valtuutus käyttöön Hyrrässä 2.1.2020 alkaen

Verohallinnon tarjoama Katso-tunniste ja Katso-valtuutus korvautuvat vaiheittain vuoden 2020 aikana Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-tunnistautumisella ja -valtuutuksella. Muutos koskee myös Hyrrä-asiointipalvelua.

Suomi.fi-valtuutus on otettu käyttöön Hyrrä-asiointipalvelussa 2.1.2020. Kaupparekisteriin kuuluvat yritykset voivat nyt alkaa käyttää Suomi.fi-valtuutusta asioidessaan Hyrrässä. Suomi.fi-valtuutusta käytetään siihen, että henkilö voi asioida sähköisesti organisaation edustajana.

Yhdistykset ja muut organisaatiot, joita ei ole merkitty kaupparekisteriin, käyttävät Hyrrä-asioinnissaan edelleen Katso-valtuutusta. Siitä, milloin Katso-valtuutus vaihtuu Suomi.fi-valtuutukseen näiden organisaatioiden osalta, tiedotetaan myöhemmin.

Huomaa, että aiemmin käytössä ollut Hyrrä-avustajaoikeus ei ole enää käytettävissä, sillä Suomi.fin valtuutuksissa ei ole Hyrrä-avustajaoikeutta vastaavaa valtuutta. Hyrrä-avustajaoikeudella hakemusta on voinut täyttää, mutta ei lähettää käsiteltäväksi. Sen sijaan Suomi.fi-asiointivaltuudella hakemuksen voi sekä täyttää että lähettää käsiteltäväksi.

Lisätietoja Ruokaviraston tiedotteessa 3.1.2020

Ohjeet Suomi.fi-valtuutuksen käyttöönotosta Hyrrä-asiointipalvelun käyttäjille

Muokkauspäivämäärä: 19.2.2020