Suomalaiset viljelijät ovat tilastoissa maailman kärkeä ympäristötekojen tekijöinä, katso vaikka.

Suomalaiset viljelijät ovat tilastoissa maailman kärkeä ympäristötekojen tekijöinä, katso vaikka.

Suomalaisen maitolitran hiilidioksidipäästöt ovat alempana kuin koskaan: Suomessa hiilidioksidia syntyy yksi kilo per maitolitra, maailman keskiarvon ollessa 2,5 kiloa. Afrikassa maitolitraa kohden syntyy peräti 7 kiloa hiilidioksidia. Suomen päästölukemat pienenevät tutkimusten mukaan edelleen.

Samansuuntaisia tuloksia ollaan saatu myös kasvinviljelyn puolelta. Viljelijöillä on käytössään suuri valikoima tuettuja toimenpiteitä, joilla hiilidioksidipäästöihin, vesistöjen tilaan ja ravinne-kuormitukseen voidaan vaikuttaa.

Luonnonvarakeskuksen Ruokafakta-sivustolla todetaan seuraavasti:

"Suomen elintarvikkeet kuuluvat maailman parhaimpiin. Laatu syntyy jo alkutuotannossa hyvien tuotantotapojen johdosta. Ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Suomen ruoka on puhdasta, ja koko elintarvikeketjun hygienia, jäljitettävyys ja vastuullisuus ovat maailman kärkiluokkaa."

Lue tilastoista lisää Ruokafakta-sivustolta.