Mypose mukaan vuoden 2017 viestintään

Kaikkien maaseutuverkostolaisten käyttöön saadaan vuoden 2017 ajaksi MyPose-kuvauskonsepti, joka toimii jatkuvassa käytössä onlinena osoitteessa https://maaseutu.mypose.fi/?/ sekä kuvauskioskina messuilla yms. tapahtumissa.

 

  • Online-kuva toimii sekä mobiili- (älypuhelimet, tabletit yms.) että pöytäkonekäytössä. Kuvan tekeminen ei edellytä kirjautumista tai sovelluksen lataamista, vaan kuva tehdään suoraan netissä joko valmiista kuvasta tai kuvanottohetkellä napattavasta kuvasta. 

Online-kuvassa on käytössä (yhteistyössä MyPosen tai muun mainostoimiston) kanssa suunniteltu kuvakehys, johon saa siis asetella haluamansa kuvan. Kehyksen lisäksi on erillistä maksua vastaan mahdollista teettää digitarroja, jotka voi lisätä mihin takansa kohtaan kuvaa. Sen jälkeen valmiin kuvan voi jakaa suoraan someen (Facebook, Instagram ja Twitter) tai ladata itselleen. Kuvakisojen suhteen huomioitavaa on, että yksityishenkilöiden Facebook-jaot menevät usein yksityiseen profiiliin, jolloin sitä ei pysty löytämään, vaikka jaon yhteydessä olisikin käytetty esimerkiksi kuvakisassa käytettävää tunnistetta. Kuvan voi toki pyytää jakamaan jonkin organisaation julkiselle sivulle (esim. Maaseutu – Tilaa elämälle), jolloin se löytyy.

 

  • Kuvakioski sopii puolestaan houkuttimeksi messuille ja muihin tapahtumiin, joissa halutaan joko saada vierailijat pysähtymään tai luoda mukavaa yhteishenkeä kuvaussession avulla. Kuvakioskissa on mahdollista saada kuvakehyksen sijaan kuvattavalle kokonainen kuvatausta. Kuvauskioski ei edellytä erillistä kuvaajaa, vaan kuvan ottaminen onnistuu kuvattavalta itseltään.

 

Mypose laitteen käyttöpaikkaa ja kuljetusta suunnitellessasi täytyy huomioida laitteen fyysiset mitat:

  • • Näytön leveys 59 cm
  • • Näytön korkeus 99 cm
  • • Jalan leveys 70 cm
  • • Jalan syvyys 50 cm
  • • Kokonaiskorkeus 180 cm

 

Varaa laitteen eteen kuvaustilaa 1,5 m – 2 m ja varmista, että kuvauspaikalla on riittävä valaistus.

Maaseutuverkostolaisten MyPose-kuvakioskin käyttö

 

Kuvakioskin voi varata käyttöönsä postituskuluja vastaan tällä lomakkeella sekä ilmoittamalla Pirjolle (pirjo.onikki@maaseutu.fi). Postitukseen kannattaa varata kolme arkipäivää. Parhaimmillaan kuvakioski liikkuu tuttuun tapaan ruuhka-aikaan suoraan käyttäjältä toiselle, mutta tarpeen tullen se voidaan toki palauttaa välillä Seinäjoelle. Kioskin käyttäjä maksaa siis lähetyskulut seuraavaan paikkaan. Settiin kuuluu näyttö ja jalusta.

 

Oma kuvailme: Jokaisella alueella on lisäksi mahdollisuus teettää MyPosella yksi ilmainen kuvakehys tai –tausta. Kuvan tekemiseen kuuluu yksi kommenttikierros graafikon lähettämään ensimmäiseen versioon. Mitä valmiimpi visio ja esimerkkiaineisto heille on heti suunnittelun alkuvaiheessa lähettää, niin sitä varmemmin lopputulos on mieluinen. Kannattaa myös miettiä käyttötarkoitusta: olisiko se esimerkiksi johonkin isoon tapahtumaan räätälöity  kuvakampanja, ajankohtaiseen teemaan tai vuodenaikaan liittyvä vai mikä. Kaikki maaseutuverkostolaisten teettämät kuvakehykset ja –taustat ovat kaikkien verkostolaiste käytössä.

 

Kun kuvataustan teettäminen tulee ajankohtaiseksi, ota yhteyttä: pirjo.onikki@maaseutu.fi

 

Kuvakisat

 

Verkostopalvelut järjestää vuoden mittaan muutamia kuvakisoja somessa jaettujen MyPose-kuvien ympärille. Niistä tiedotetaan Maaseutu.fi:ssä, ja ne ovat kaikkien hyödynnettävissä. Niiden lisäksi jokainen voi halutessaan järjestää omia ”rinnakkaiskisoja” haluamallaan tunnisteella tai muulla haluamallaan tavalla.

 

Tutustu ohjeisiin

 

Lisätietoa:

Pirjo Onikki (pirjo.onikki@maaseutu.fi)

MyPosen tekninen tuki: 044 753 6685