Leader tiedottajat

Terveisiä Leader-tiedottajien ideointipäivästä

Leader-viestijät kokoontuivat Helsinkiin 28.9 miettimään Leader-viestinnän tulevan syksyn kuvioita. Mukaan pääsikin ilahduttavan iso joukko!

Tapaaminen sai alkusykäyksensä Maaseutuparlamentissa, jonne ehti mukaan myös syyskuussa työnsä aloittanut Suomen Kylätoiminta ry:n Leader-tiedottaja Sofia Tuisku. Leader-tiedottajien tapaamisen tarkoituksena oli saada entistä enemmän irti alueviestijöistä ja viestintähankkeista, kun päästään sovittamaan kuvioita yhteen ja hyödyntämään paremmin muissa viestintähankkeissa tuotettuja materiaaleja. Erityisesti tapaamisessa innostuttiinkin videoista ja niiden tarjoamasta mahdollisuudesta esitellä Leader-toimintaa.

Videoita tullaankin varmasti hyödyntämään yhä enemmän viestinnässä: niiden avulla tavallisenkin tuntuista toimintaa pääsee esittelemään uudesta näkökulmasta. Viestijöiden toive oli, että saisimme mahdollisimman monen Leader-toimija kertomaan toiminnastaan videoille. Inspiroiduimme valtavasti Maaseutukuriiri-hankkeen tekemästä Veikka-koiravideosta, jota on katsottu Facebookissa melkein 60 000 kertaa. Huima suosio enteilee sitä, että Leader-ryhmissä kannattaa varautua kaivamaan karvaiset ystävät esiin videokuvausta varten, vitsailee Suomen Kylätoiminta ry:n Leader-tiedottaja Sofia Tuisku.

Olemassa olevien materiaalien hyödyntämisen lisäksi tapaamisessa suunniteltiin yhteisiä viestintätempauksia, joista ensimmäinen tullaan näkemään joulukuussa. Toiveissa on myös valtakunnallinen vaikuttavuuskampanja, kunhan vaikuttavuustietoa on ensin riittävästi saatavilla.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020