Nostettakyliin

Nostetta Kyliin, mieluummin överit kuin vajarit

Viime lauantaina kokoontui joukko päijäthämäläisiä kyläläisiä ja yhdistysten edustajia Päijänne-Leader ry:n, Päijät-Hämeen Kylät ry:n ja ETPÄHÄ ry:n järjestämään Nostetta Kyliin- koulutuspäivään. Koulutuspaikkana toimi kaunis Vesivehmaan nuorisoseurantalo, josta aukesi lumisena päivänä upea näkymä kylälle.

Koulutuspäivän ensimmäisen osuuden kouluttajan toimi helsinkiläinen tuottaja ja kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg. Hän on järjestänyt mm. Siivouspäivän, Kallio Block Partyn ja on myös yksi Helsinki Urban Art ry: n perustajista.


Jaakon osuus, joka käsitteli kyläyhdistyksien ja tapahtumien markkinointia ja mainontaa, oli erittäin mielenkiintoinen ja rohkaiseva. Parhaimpina juttuina mukaan lähtikin lisää rohkeutta ja ideoita siitä, kuinka innostaa ihmisiä mukaan toimintaan. Tapahtumien järjestämisessä tärkeintä on antaa kaikille mahdollisuus kokeilla jotain uutta ja antaa talkoolaisille tilaa toteuttaa itseään. Kaikille halukkaille talkoolaisille kannattaa myös antaa mahdollisuus liittyä mukaan projektin missä tahansa vaiheessa.


Markkinoinnista puhuttaessa käytiin läpi erityisesti sitä, millaista on hyvä Facebook-viestintä. Olennaista on, että viesti on selkeä ja helppo jakaa eteenpäin unohtamatta sitä, että jokainen tykkääjä tuo mukanaan omat verkostot.


Iltapäivän koulutusosuudesta vastasi Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja, joka kertoi yhdistystoiminnasta ja erityisesti yhdistyksien hallitusten toiminnasta. Lisäksi tutustuttiin siihen, kuinka yhdistys voi toimia työnantajana ja millaisia eri rooleja yhdistystoiminnassa on. Koulutuspäivästä saatiin hyvää ja rakentavaa palautetta sekä uusia koulutusideoita. Koulutuspäivän parasta antia itse koulutuksen lisäksi oli kahvikupposen ääressä verkostoituminen muiden kyläyhdistyksien kanssa.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020
Teksti: Tea Kosunen, Päijänne-Leader ry:n työharjoittelija sekä Matkailuliiketoiminnan opiskelija Lahden Ammattikorkeakoulussa
Kuvat: Tea Kosunen