Matka irlantiin

Matka Irlantiin poiki yhteisiä teatterifestivaaleja!

YTY-teatterin (Ylivieskan teatteriyhdistys ry) puheenjohtaja Rita Kovacs ja johtoryhmän jäsen Pekka Myllykangas kävivät Irlannin Westmeathin ja Offalyn alueella kokoustamassa yhteisestä Leader-hankkeesta. Reissu olikin menestys!

Matkan alku hieman takelteli lentoaikatauulujen pettämisen vuoksi, joten pääsimme Dubliniin päivän myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Sieltä Aidan Digan, P.I.C. Players teatteriryhmän johtaja haki meidät, ja ajelimme yhdessä Mullingariin, jossa tapasimme Mullingar Charity Variety Groupin jäseniä ja kuulimme heidän toiminnastaan. Keskustelu oli todella antoisaa ja vilkasta, paljon opittavaa löytyi ryhmien toiminnasta.

Illalla pääsimme katsomaan paikallista musikaaliesitystä ja saimme ihailla paikallisten nuorten ja aikuisten harrastajien osaamista.
Seuraavana pävänä oli Offalyn ja P.I.C. Playersin vuoro, saimme seurata harjoituksia ja tavata teatterin jäseniä. Mielenkiintoiset ja rakentavat keskustelut olivat hyödyllisiä meille kaikille. Samana päivänä pääsimme tutustumaan myös Tullamore whiskey-panimoon. Kahden päivän kokemusten jälkeen kokoonnuimme Offaly Leaderin toimistolle pitäämään palaveria tulevasta hankkeesta. Palaverissa YTY-teatteri esitti omaa toimintansa kuvin ja tarinoin. Sen jälkeen käytiin aikataulut ja budjetti läpi ja sovittiin tärkeimmät toiminnot.

P.I.C. Plaversin harjoitukset

Tämän jälkeen matkamme sujui hyvin Ouluun asti, josta ajoimme takaisin Ylivieskaan tyytyväisenä. Helmikuun aikana kirjoitettiin hankehakemus valmiiksi ja Rieska-Leader ry:n hallitus tekikin hakemuksestamme myönteisen päätöksen 20.3. Nyt alkavat työt marraskuun harrastajateatterifestivaalin (Pohojonen Pöllyytys) järjestämistä varten, johon osallistuu hankkeen ansiosta 16 irlantilaista harrastajaa. Vuoden 2020 helmikuussa sitten YTY-teatterin 16 hengen lähetystö lähtee Irlantiin vierailemaan Offalyn ja Westmeathin yhteisessä teatterifestivaalissa. Yhteinen esitys on työn alla ja uskomme,että tämän vuoden aikana opitaan paljon toiseltamme teatterituotannon hyvistä menetelmistä ja festivaalin järjestämisestä.

Pääkuvassa Pekka Myllykangas Tullamore Whiskey Distilleryn luona

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020
Teksti: Rita Kovacs
Kuvat: Rita Kovacs