Paijat Hame Kyostilan tila Outi Kyostila

Lähiruokapäivä – Päijät-Häme

Kyöstilän tila Orimattilassa on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Kyöstilän tila on osallistunut Lähiruokapäivään jo muutaman vuoden ajan.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

-Meillä on päivän aikana täällä Orimattilassa ainakin 3-4 kohdetta auki Lähiruokapäivänä. Kannattaa lähteä koko päivän retkelle ja käydä useammassa kohteessa. Päälle vain säänmukainen varustus ja mukaan myös vähän käteistäkin. Lemmikkieläimet kannattaa jättää kotiin, jotteivat tilan omat eläimet häiriinny, Outi Kyöstilä toteaa.

Lähiruokapäivänä Kyöstilän tilan oma tilapuoti on auki. Paikalle tulee myös muita toimijoita tarjoamaan omia tuotteitaan, kuten kananmunia ja hunajaa. Päivän aikana on auki myös hodari-/ hampurilaisbaari. Lisäksi tilan laitumella voi nähdä eläimiä.

-Luvassa on mukava päivä. Otamme innolla kaikki vierailijat vastaan. Kyllä se lämmittää, kun lähiruoka ja ruoan alkuperä kiinnostaa ihmisiä, Kyöstilä kertoo.

Muokkauspäivämäärä: 2.9.2022