Kymenlaakso Paavolan kotijuustola

Lähiruokapäivä – Kymenlaakso

Paavolan kotijuustola on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovensa yleisölle. Paavolan kotijuustola on ollut mukana Lähiruokapäivässä aivan alusta asti.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- Lähiruokapäivänä kannattaa lähteä kiertämään erilaisia tiloja. On tärkeää ymmärtää, miten tuotteita oikeasti tehdään ja kuinka tuotteiden takana on ihan oikeita ihmisiä. Myös järjestäjille on äärimmäisen tärkeää päästä tapaamaan asiakkaista ja saamaan palautetta. Teitä vieraita arvostetaan todella paljon, Maija-Liisa Paavola kertoo.

Lähiruokapäivänä on tarjolla juustolan omia tuotteita, kuten erilaisia juustoja sekä jugurtteja, joista saa myös maistiaisia. Paikalla on muita yhteistyökumppaneita, kuten Raussilan tähtivilja sekä Puotimaalla, joka myy muun muassa luomukosmetiikkaa. Lähiruokapäivän vieraat voivat myös päästä tutustumaan tuotantotiloihin ja -prosesseihin.

- Lähiruokapäivä on todella hyvä tapa tuoda maaseudun toimijoita enemmän esille ja lisätä tietoisuutta ruoan tuotannosta. Olisikin mukavaa, että ihmiset uskaltaisivat tulla ihan paikan päälle useamminkin, vaikka varsinaista kauppaa ei ole. Tuotteitahan saa edullisesti suoraan tuottajalta, Paavola toteaa.

Muokkauspäivämäärä: 2.9.2022