Etela Pohjanmaa Lakeuden Highland

Lähiruokapäivä - Etelä-Pohjanmaa

Lakeuden Highland Kurikan Jalasjärveltä on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Lakeuden Highland on ollut mukana Lähiruokapäivässä jo alusta saakka ja järjestää tapahtuman jo seitsemättä kertaa.

Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.

- Odotamme toiveikkaina ja innokkaina vierailijoita tutustumaan tilan toimintaan ja eläimiin sekä lähiruokaostoksille. Toivomme, että ihmiset hyödyntäisivät tapahtumapäivän koko aukioloajan ja vierailijoita riittäisi koko tapahtuman ajaksi pitkällä aikavälillä, Kirsi Huhtala toteaa.

Lähiruokapäivänä tilamyymälä on avoinna ja voit ostaa tilan lammas- ja naudanlihatuotteita. Voit myös herkutella tapahtumapäivänä keittolounaalla, joko herkullisella lammaskaalikeitolla tai naudanlihakeitolla. Tilalle kerääntyy myös muita lähialueen tuottajia myymään omia lähiruokaherkkujaan. Tapahtumapäivänä aukeaa myös tilan tyttären Emman kauppa, jota hän on pitänyt joka Lähiruokapäivä viimeiset seitsemän vuotta viisivuotiaasta saakka. Tilan isäntä kertoo laitumen reunalla tilan eläimistä ja voitkin nähdä laitumella ensi kertaa vilistäviä uusia Highlander-Galloway risteytysvasikoita. Tämän lisäksi pihapiirissä on tavattavissa ja rapsuteltavissa tilan lampaita sekä syyskaritsoita.

- Tottakai kannattaa lähteä! Kannattaa käyttää hyödyksi tämä ainutkertainen päivä, jona tilat voivat keskittyä asiakkaisiin sekä oman toimintansa esittelyyn tapahtumapäivän ajan ja lähteä vierailulle tiloille, Huhtala kannustaa.

Muokkauspäivämäärä: 26.9.2022