Kylaralli 2

Kylärallia ei voiteta vauhdilla

Avoimet kylät-päivänä 8.6.2019 on mahdollisuus osallistua ralliin, jossa vauhti ei ratkaise voittajaa. Vauhdin sijaan päämääränä on tutustua kyliin ja kylien toimintaan. Tapahtuma on avoin kaikille ja sopii kaikenikäisille. Kerää joukko työkavereita tai tule koko perheen voimin retkelle ja nauti kauniista kesäpäivästä. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Leikkimielinen kilpailu

Rallin aikana järjestettävässä kisassa suoritetaan erilaisia tehtäviä tai tietovisakysymyksiä. Osallistu joukkueella, jossa voi olla niin monta jäsentä, kuin laki sallii autoon matkustajia tai hyppää pyörän selkään ja saat samalla terveellistä hyötyliikuntaa. Kilpailutehtävien ratkominen onnistuu molemmin tavoin. Joukkue voi itse päättää, kuinka monta tehtävää ratkaistaan.

Kilpailua varten lataat maksuttoman sovelluksen älypuhelimeesi, sovelluksen avulla sinä ja joukkueesi löydätte oikean reitin ja pisteet rekisteröityvät matkan varrella. Sinun ja joukkueesi kannattaa sonnustautua yhteensopiviin tiimiasuihin tunnelman nostattamiseksi, sillä lisäpisteitä jaetaan kilpailussa tyylistä. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sovellusta älypuhelimessa niin tapahtumaan voi osallistua myös paperisella rallipassilla.

Nauti ohjelmasta

Kylissä järjestetään myös muuta ohjelmaa tehtäväpisteillä. Jos sinusta tai joukkueestasi tuntuu siltä, niin voitte jäädä nauttimaan muista ohjelmista, jotka järjestetään Avoimet Kylät-päivän aikana. Tämä on hyvä mahdollisuus tutustua kyliin ja kylätoimintaan sekä nauttia yhdessäolosta. Kilpailureitin varrella on mahdollisuudet ruokailuun ja kahvitteluun.

Kilpailureittejä kolmella alueella

Uudenmaan kilpailureitin varrella on 6 kilpailupistettä ja Kymenlaakson reitin varrelta löytyy 8 pistettä. Päijät-Hämeen kilpailureitillä on 18 kilpailupistettä, joten koko reitin sijaan kannattaa keskittyä osaan reitistä. Menemällä kyläralli.fi-sivustolle voit ilmoittaa itsesi tai tiimisi jännittävään ralliin. Kilpailupäivän päätteeksi kolmella paikkakunnalla on eri reittien omat palkintotilaisuudet.

Käsikirja tekeillä

Kyläralli-hankkeessa työstetään käsikirjaa, jonka avulla kuka tahansa voi järjestää oman kylärallin. Käsikirja on tarkoitettu inspiraatioksi tai käsikirjaksi esimerkiksi kyläyhdistyksille tai muille aktiivisille kylille. Rallin avulla asukkaat voivat tutustua toimintaan seudulla tai innoittaa muita vierailemaan kylissä.

Ilmoittautumislomakkeen Uudenmaan rallireittiin löydät tästä!

Tietoa:

Kyläralli-hanke

Kymenlaakson kylät ry

Hankeaika: 01.03.2019 – 31.12.2019

Kokonaisrahoitus: 55 093 €

Hankekuvaus: Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan Kyläralli-konsepti Kymenlaaksossa, Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä Avoimet Kylät-päivänä 8.6.2019. Kyläralli on maakunnallisten kyläyhteenliittymien ja aktiivisten kyläläisten järjestämä tapahtumakokonaisuus, jossa osallistujat kiertävät kylien rastipisteitä autokunnittain tutustuen samalla kunkin kylän omaleimaiseen toimintaan. Tapahtumasta tuotetaan Kyläralli-käsikirja, jonka avulla tapahtuma on helposti mallinnettavissa jatkossa laajemmallekin alueelle.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020
Teksti: Annika Söderholm-Emas

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.