Tule Verkostoaamuihin, pysy maaseutuverkoston kartalla!

Verkostoaamut ovat yhteisiä, välillä yllättäviäkin, ajankohtaistuokiota. Verkostoaamu järjestetään joka kuukausi, jonain keskiviikkoaamuna klo 8:30-9:15.

Jokaisessa verkostoaamussa on erillinen teema. Ensimmäinen verkostoaamu oli 10. maaliskuuta ja sen aiheena oli: Virtuaalitilaisuudet for dummies. Mukana oli reilu 200 aiheesta kiinnostunutta.

Liity mukaan Verkostoaamujen kutsujakelulistalle tämän linkin takaa: » Liity

Kun ilmoittaudut kerran, saat jatkossa aina osallistumislinkin verkostoaamuihin tilaisuuksia edeltävänä päivänä.

Verkostoaamujen aiheita

22.9.2021 Innovaatiota alkutuotantoon: tekoäly, robotit ja datan viljely maatalousyrittäjän arkea vuonna 2030

16.6.2021 CAP-lausuntokierroksen etkot!

19.5.2021 Globaalit viheliäiset ongelmat: puhutaan pörriäisistä (linkki youtubeen)!

Pörriäiskausi on alkanut! Kuinka viheliäinen ongelma on luonnon monimuotoisuuden hupeneminen? Mitä se merkitsee Suomelle - ja ovatko ratkaisun avaimet maaseudulla?

Aiheeseen meidät johdattaa Turun Yliopiston biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari Sääksjärvi. Sääksjärvi toimii myös Suomen Luontopaneelin toisena varapuheenjohtajana.

Kokeneena tiedeviestijänä Sääksjärvi näkee tieteen tärkeänä osana yhteiskunnallista vaikuttamista. Hän toimii myös Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta vastaavana varadekaanina. Sääksjärven tutkimusaloihin kuuluvat esimerkiksi sademetsätutkimus ja hyönteistiede. Hän johtaa myös monitieteistä Suomen Akatemian (Profi6) rahoittamaa BIODIFORM-konsortiota (Biodiversity and systemic transformation), joka toimii biodiversiteetin ja talouden välisellä rajapinnalla. Tutkimusurallaan hän on löytänyt kaiken kaikkiaan satoja tuntemattomia eläinlajeja erityisesti Amazonin alueelta ja nimennyt niitä noin 200 lajia. Sääksjärvi on työskennellyt luonnon monimuotoisuuden globaalien kysymysten parissa koko tutkimusuransa.

Ilari Sääksjärven puheenvuoron jälkeen Ruokaviraston viestintäasiantuntija Paula Nykänen kertoo tänä vuonna käynnistyneestä LUMO-projektista, jonka tavoitteena on tuottaa selkeä ja ajankohtainen viestintäkokonaisuus maatalousluonnon monimuotoisuudesta, mikä toimii viljelijöille konkreettisen tiedon lähteenä sekä auttaa neuvojia ja hallintoa heidän työssään.


28.4.2021 Naisnäkökulmaa maaseutualueiden elinvoiman kehittämiseen (linkki youtubeen)

Verkostoaamun aiheena on naisnäkökulma maaseutualueiden elinvoiman kehittämisessä. Kaisa Lähteenmäki-Smith ja Kirsi Siltanen aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä avaavat tutkimusta ja dataa aiheen taustalla. Case-esimerkkinä kuulemme Kainuun liiton ja Kajaanin kaupungin yhteisestä Naisnäkökulmaa Kainuuseen -pilotista, joka tuotti tietoa tekijöistä, jotka vaikuttavat nuorten naisten pysymiseen maakunnassa sekä edistävät heidän muuttoaan maakuntaan. Verkostoaamun keskustelussa mukana Minna Komulainen Kainuun liitosta sekä pilotin asukasraatiin osallistunut nuori kainuulainen yrittäjä Heini-Maari Kemppainen.


31.3.2021 Monimuotoinen monipaikkaisuus (linkki youtubeen)

Puhujavieraat:
Vanhempi tutkija Anna Strandell, Suomen ympäristökeskus
Eetu Puntala, monipaikkaisuus-työryhmän koordinaattori

10.3.2021 Vinkkejä virtuaalitilaisuuksien järjestämiseen (linkki youtubeen)

Muokkauspäivämäärä: 14.9.2021

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.