Neuvonta

Tiesithän, että voit saada laadukasta neuvontaa monista tukiehdoista vain arvonlisäveron hinnalla? Voit saada neuvontaa 7 000 euron edestä vuosina 2014–2020. Tätä etua ei kannata jättää käyttämättä. Tilallesi sopivan neuvojan löydät neuvojarekisteristä.

Maatilan energiatehokkuutta parantamalla voit säästää euroja ja ilmastoa. Ehkä tilallasi on myös potentiaalia bioenergian käytölle tai jopa tuotannolle. Asiantunteva energianeuvoja laatii energiasuunnitelman ja löytää parhaat käytännöt energiatehokkuuden parantamiseksi tilallasi.

Neuvoja voi laatia tilallesi ympäristösuunnitelman, jonka avulla löytyvät juuri sinun tilallesi parhaiten sopivat ympäristötoimet. Mikä parasta, ympäristöä säästämällä voit myös parantaa maan kasvukuntoa ja lisätä satovarmuutta.

Suosituimpia neuvontaosioita ovat ympäristötoimien neuvonta, eläinten hyvinvointi, eläinten terveydenhuolto, viherryttäminen ja luomu.

Siirtyisitkö sittenkin luomuun? Luomutuotteiden kysyntä on kasvussa. Jos olet kiinnostunut siirtämään tilasi luomutuotantoon, luomuneuvoja johdattaa sinut luomun saloihin.

Neuvojalta voi pyytää vinkkejä myös tilan kilpailukyvyn parantamiseen.

Etsi sinulle sopiva neuvoja neuvojarekisteristä (mavi.fi).
Lisätietoa neuvonnasta (mavi.fi).

 

 

Tuenhakijan tärppi:
Tiesitkö, että sinulla on 7000 euroa neuvontarahaa käytettävissäsi?