Stroitel 1

Stroitel Oy tuottaa ammattitaidolla alumiinirakenteita ympäri Suomea - asiakkaalle tarjotaan koko paketti

Kauhavan Huhmarkoskella metsien, peltojen ja marjaviljelmien väliin kohoaa komea mustapunainen julkisivu. Se kuuluu Reijo Laakson vuonna 1981 perustamalle perheyritykselle, alumiinirakentamiseen keskittyneelle Stroitel Oylle.

Stroitel työllistää tällä hetkellä parikymmentä työntekijää. Perheyrityksen toiminnassa ovat vahvasti mukana myös Reijon pojat Heikki ja Risto Laakso. Heikki vastaa enemmän toimistopuolesta ja Risto tuotannon töistä. Stroitelin pääasiallisia tuotteita ovat muun muassa, lämpökatkaistut ulko-ovet, sisäovet, palo-ovet, ikkunat (esimerkiksi lasijulkisivut), kaiteet ja erikoisrakenteet (alumiinihitsaukset). Tärkeimpiä asiakasryhmiä ovat kotimaiset rakennusliikkeet, kunnat, julkiset rakennuttajat ja myös yksityiset rakennuttajat.
- Kysyntää on. Alumiinin käyttö on lisääntynyt ja lasiseinät suurentuneet. Kilpailu alalla on kuitenkin kovaa, Reijo toteaa jatkaen, että luotettavuus on tärkeää. Ei luvata asiakkaille enempää kuin mihin pystytään ja aikatauluista pidetään kiinni.

Stroitelin omat työntekijät käyvät asentamassa itse valmiit tuotteet. Asiakkaalle tarjotaan koko paketti, ja Laaksot ovat todenneet, että näin asiat pysyvät paremmin hallinnassa, koska aina tiedetään, missä ollaan menossa sekä teko- että asennusvaiheessa. Asiakkaita on ympäri Suomen, mutta paljon tilauksia tulee juuri Etelä-Pohjanmaan alueelta. Median huomion on saanut esimerkiksi Ähtärin eläinpuistoon tuleva pandatalo, jonka lasiseinät valmistetaan Stroitelilla Kauhavalla.

Yrityksen toimitiloja laajennettiin tänä ja viime vuonna sekä kylmävaraston, että lämpimän työskentelytilan osalta. Myös tuotantotilan lämmitysjärjestelmä muutettiin kaasulämmityksestä hakelämmitykseksi. Samassa investointihankkeessa yritys hankki uuden 5-akselisen työstökeskuksen, automaattisahan ja päätylovisahan pitääkseen tuotteiden laadun korkealla. Investoinnit toteutettiin osaksi ELY-keskuksen maaseuturahaston investointituilla. Tämä oli kolmas hanke, johon Stroitel haki maaseuturahaston tukia.Tulevaisuuden suunnitelmista kysyttäessä Reijon katse kääntyy Heikin suuntaan.
- Ei aleta ahnehtimaan, Heikki toteaa jatkaen, että pyritään nyt tulevaisuudessa järkiperäistämään toiminta mahdollisimman tehokkaaksi.

Yksi suurempi tekijä, joka on vaikeuttanut tällä hetkellä yrityksen toimintaa, on huonot puhelin- ja internetyhteydet. Se onkin yksi harvoja asioita, joita Laaksot sanovat sijaintinsa huonoksi puoleksi. Yritys sijaitsee hieman sivussa Kauhavalla ja joskus täytyy matkata keskustaan, että saa varmasti hoidettua tärkeimmät työasiat, jotka vaativat puhelin- tai nettiyhteyttä.

Samasta pihapiiristä löytyy myös Reijon vaimon Arjan ylläpitämä Annin Marjatarha, joka viljelee mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita. Mansikkatarhan yhteydessä on myös tilamyymälä, josta voi ostaa heidän tuotteitaan ja nauttia paikan päällä vohvelikahvit maaseutumiljöössä.

- Seuraava hankekohde saattaa löytyä sitten tuolta marjatarhan puolelta, Reijo sanoo ja lisää, että laajennukset myös marjatarhan puolella ovat olleet mielessä. Ehkä ensi vuonna juttukohteena onkin Annin Marjatarha.

8.1.2018

Lyhyesti

Stroitel Oy on vuonna 1981 perustettu perheyritys, joka aloitti toimintansa rakennusalan metallitöiden parissa. Muutaman vuoden kuluttua perustamisesta, vuonna 1988, yritys alkoi tuottaa itse alumiini- ja julkisivurakenteita. Aluksi mukana olivat myös teräsrakenteet, mutta teräs ja alumiini vaativat eri työstötilat, minkä vuoksi 2000-luvun alun jälkeen teräsrakenteet jäivät hiljalleen pois. Nyt Stroitelissa on keskitytty 15 vuotta pelkästään alumiinirakenteisiin.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.