Lahiruokapaiva some 4

Lähiruokapäivä hakee osallistujia

Osta tilalta! -päivä on nyt Lähiruokapäivä 11. syyskuuta 2021!

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään 11.09.2021. Koko Suomen kattava tapahtuma tunnettiin aikaisempina vuosina nimellä Osta tilalta-päivä. Nyt päivään halutaan houkutella entistä laajemmalla kirjolla tekijöitä, siksi muuttui myös tapahtuman nimi. Perinteisten maatilojen lisäksi Lähiruokapäivä sopii mainiosti esimerkiksi pienpanimoiden, juustoloiden, myllyjen ja muiden erikoistuneiden tuottajien esittäytymiselle. Mukaan halutaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, elintarvikkeiden jatkojalostajat ja muut toimijat aina alueiden yhdistyskenttää myöten.

Lähiruokapäivän aikana on mahdollisuus tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä”, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin. Kyseessä on siis oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma!

Maanviljelijät ja ruuantuottajat sanovat joskus tuntevansa, että kuluttajilta on vähän unohtunut se, mistä ravinto tulee. Nyt olisi hyvä mahdollisuus viedä sitä viestiä kuluttajille ja herätellä suomalaisia lähiruuan ja palveluiden pariin. Kotimainen ammattitaito, työ ja raaka-aineet ovat kaikille ylpeyden aihe!

Osallistuneiden toimijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta tapahtuman kasvaessa ja kehittyessä. Viime vuonna ovensa avasi 199 yritystä ympäri Suomea. Pistetäänkö jälleen paremmaksi?

Ilmoittautuessasi osallistujaksi tapahtumaan 15.08.2021 mennessä voitte tilata materiaalipaketin, jonka avulla voitte virittäytyä Lähiruokapäivän tunnelmaan sekä koristella tapahtumamiljöötänne. Tarkemmat tiedot materiaalipaketin tilaamisesta selviävät ilmoittautumisen ohessa.

Lähiruokapäivään voi ilmoittautua osoitteessa www.ostatilalta.fi tai www.lähiruokapäivä.fi

Seuraa meitä somessa: Facebook ja Instagram

Lisätietoja: Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi

Muokkauspäivämäärä: 10.5.2021