Korpiahon hunaja1000

Korpiahon Hunajalla on pitkä historia hunajan parissa - uudet ideat ja investoinnit tuovat kasvua ja kehittävät koko alaa

Nilsiässä toimiva Korpiahon Hunaja Oy on mehiläistalouteen keskittynyt yritys, jota pyörittää Markku Puumalainen yhdessä vaimonsa Jaana Puumalaisen kanssa.

Yritys on toiminut jo yli 25 vuotta ja sillä on ollut historiansa aikana toimintaa useassa paikassa.
- Aluksi toimittiin Varpaisjärven Lukkarilassa, mutta tilat ovat käyneet yrityksen laajennuttua useampaankin otteeseen liian pieneksi, jonka vuoksi olemme joutuneet muuttamaan, Markku toteaa.

Lopulta yritys päätyi Nilsiään, jonne se sai kunnostettua toimitilat vuonna 2000. Reilut kaksi vuotta sitten Markku ja Jaana kuitenkin kuulivat, että puskutraktori tulee muutaman vuoden sisällä seinästä läpi ja toimitilat puretaan.
- Samaan aikaan saimme onneksi tietää, että nämä nykyiset toimitilat olivat tulleet myyntiin kadun toiselta puolelta. Pohjois-Savon ELY-keskuksen myöntämällä maaseuturahaston investointituella peruskorjasimme rakennuksen Korpiahon Hunajalle sopivaksi toimitilaksi. Pääsimme vihdoin omaan toimivaan tilaan, jossa on ollut mukava touhuta, Puumalaiset kertovat.


Koneet vastaamaan kasvavia tuotantomääriä

Korpiahon Hunaja on kehittänyt alueelle yhteistyöverkoston, Hunajaringin, ja verkostoon kuuluu tällä hetkellä 36 mehiläistarhaa.
- Mehiläistalouden tuotannon tehostamiseksi olemme tehneet koneinvestointeja. Viimeksi uusimme linkousjärjestelmän vastaamaan kasvanutta pesä- ja linkousmäärää. Linkousjärjestelmään saimme myös rahoitusta Pohjois-Savon ELY-keskukselta, Markku toteaa.
- Hyödynnämme varmasti jatkossakin ELY-keskuksen investointitukea. Seuraava investointimme tulee liittymään pakkausmateriaalimuovin vähentämiseen, Puumalaiset kiteyttävät.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020
Teksti: Niko Knuutinen
Kuvat: Niko Knuutinen

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.