Lujafutis verkkosivuille 2

Uusi halli luo kylälle liikettä, yhteyksiä ja ystävyyttä

Laihialaiset jalkapallon ystävät rakensivat EU-maaseuturahoituksen avulla lähellä perheitä olevan urheilutilan, jota käyttävät ahkerasti muutkin kuin futarit. LujaFutis ry:n sidosryhmävastaava ja valmentaja Ville Nieminen kertoo, että POP Areenan avulla haluttiin toimintaan kasvua ja jatkuvuutta.

– Nyt meillä on paikka, jossa voimme liikuttaa läpi vuoden kolmeasataa jalkapalloilijaa. Viikoittain hallissa on puolisentuhatta käyttäjää Laihialta ja naapurikunnista.

Hallin pääkäyttäjiä ovat lähialueen urheiluseurat. Siellä on tilaa myös uusille nouseville lajeille, kuten golfille, frisbeegolfille ja boccialle.

Tarvittavan rahoituksen kerääminen oli Niemisen mukaan aluksi työlästä. Ensin oli vakuutettava kunnan poliitikot ja selvitettävä, miten halli toteutetaan ja millä kustannusrakenteella.

– Mavin sähköisen asioinnin Hyrrä-työkalu auttoi hanketyössä eteenpäin, hän kehuu.

Rahoituksen saamiseksi hallin piti jollain tavalla poiketa olemassa olevista urheilupaikoista. Yhtenä vahvuutena oli uusinta teknologiaa oleva valaistus. Lisäksi alueella ei ollut vastaavaa hallia, joten se kokosi yhteen harrastajat noin 25 kilometrin säteeltä yli kuntarajojen.

Liike kääntyi maaseudulle

Niemisestä on hienoa, että uusi halli on kääntänyt liikkeen suuntaa kaupungista maaseudulle. VPS:n juniorit Vaasasta käyvät harjoittelemassa yhdessä laihialaisten kanssa, mikä vahvistaa yhteistyötä yli seurarajojen.

Aktiivisessa käytössä oleva halli on erinomainen kanava myös paikkakunnalle muuttaville perheille juurtua uuteen asuinpaikkaan. Muuttoa suunnittelevat perheet ottavat usein yhteyttä urheiluseuraan ja kyselevät harrastusmahdollisuuksista.

– Nykyään joukkueissa on lapsia kaikista Laihian kouluista. Halli on koonnut kyläyhteisön yhteen. Täällä on syntynyt uutta, perheiden välistä ystävyyttä.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020