Isoja ikkunataideteoksia Nightwishin jäsenistä

A Nightwish Story

Uudenlainen, elämyksellinen ja osin virtuaalisuuteen perustuva näyttelykeskus Kiteellä kertoo Nightwishin matkasta Kiteeltä maailman huipulle. Kitee Tourist Information - A Nightwish Story -näyttelykeskus toimii samalla turisti-infona.

Valtakunnallisesti ainutlaatuinen kohde tuo oman mausteensa Pohjois-Karjalan kulttuuritarjontaan. Nightwishiä fanitetaan ympäri maailmaa, joten keskus on odotetusti herättänyt kiinnostusta kansainvälisestikin. Tavoitteena onkin kiinnittää Nightwish-keskus yhdeksi Pohjois-Karjalan matkailun omaleimaisimmista kärkikohteista kansallisessa ja kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa.

Näyttelykeskuksen avajaisia vietettiin vuoden 2020 elokuun ensimmäisellä viikolla. Mukana oli myös Nightwishin perustajajäsen Tuomas Holopainen, joka vaikutti hyvin tyytyväiseltä lopputulokseen. Bändi itse ei ole ollut millään lailla mukana näyttelyn suunnittelussa, mutta on hyväksynyt kaikki suunnitelmat ja lopputuloksen.

Avajaisissa saatujen kommenttien perusteella lopputulos on onnistunut – näyttelytila on pieni, mutta runsas ja hyvin kiehtova. Pieni tila on käytetty hyvin tehokkaasti. Näytteillä on bändiin liittyvää tavaraa laidasta laitaan. Tableteilta voi istahtaa katsomaan bändin vaiheista kertovaa dokumenttitarinaa.

Näyttelykeskus on ehdoton käyntikohde kaikille Nightwish -faneille, mutta tarjoaa paljon nähtävää ja elämyksiä muillekin Kiteen kävijöille. Kitee Tourist Information - A Nightwish Story -näyttelykeskus on kuin pieni helmi maakunnan kulttuuritarjonnassa.

Kitee Tourist Information - A Nightwish Story -näyttelykeskus on avoinna ti-su klo 10-18.

A Nightwish Story Facebookissa

Kyseessä on kahden erillisen hankkeen muodostama hankekokonaisuus, johon kuuluvat Kitee-seura ry:n investointihanke sekä KETIn kehittämishanke, johon sisältyy Kitee-seura ry:n osatoteutus kehittämisen osalta. Hankkeita rahoitetaan Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen maaseuturahastosta.

Muokkauspäivämäärä: 10.11.2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.