Yritysohjaajat

Ohjaajia haussa nuorille 4H-yrittäjille

Nuoret tarvitsevat yrittämisen alkutaipaleella tukea ja tekemisen mallia. Mobiilisti metsään -hanke etsii 13–28-vuotiaille 4H-yrittäjille yritysohjaajia.

Yritysohjaajan ei tarvitse itse olla yrittäjä. Ohjaaja on nuoren henkisenä tukena, kuuntelee häntä ja jakaa osaamistaan nuoren käyttöön. Ohjaajiksi metsä- ja luontoalalla aloitteleville 4H-yrittäjille sopivat mainiosti esimerkiksi saman alan parissa työskentelevät aikuiset. 4H-yrittäjän ohjaaminen on vapaaehtoistoimintaa.

”Kun henkilökemiat kohtaavat, niin silloin matkasta varmasti hyötyvät sekä 4H-yrittäjä että yritysohjaaja itse. Toki ryhdyn yritysohjaajaksi sopivalle nuorelle 4H-yrittäjälle”, lupaa Jouni Lehtinen Jounin klapi -yrityksestä.

Jouni Lehtinen Jounin Klapi –yrityksestä on yksi yritysohjaajiksi lupautuneista.

Nuorille aitoja tekemisen ja ansaitsemisen paikkoja

Mobiilisti metsään -hanke tarttuu toimeen myös luodakseen nuorille paikkoja tienata rahaa ja samalla oppia luonnosta. Hankkeessa on haastateltu lappilaisia metsä- ja luontoalalla toimivia yrittäjiä ja kerätty tietoa nuorten mahdollisuuksista yrittää luonnon parissa.

”Etsimme todellisia tekemisen paikkoja, sellaisia töitä, joihin pieni 4H-yritys pystyy. Niitä ovat esimerkiksi jotkin metsänhoitotyöt, kuten istutus, polttopuiden teko, luonnontuotteiden keruu ja luontomatkailupalveluiden osatoteutukset. Monilla alan toimijoilla on tarve kausiluontoiselle avulle”, kertoo hankevastaava Anne Annala.

Mobiilisti metsään -hanke

Mobiilisti metsään -hanke toteutetaan Lapin alueella Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton yhteistyönä. Hanke helpottaa metsänkäyttöön ja -hoitoon liittyvien materiaalien ja työkalujen saatavuutta uuden mobiilisovelluksen avulla. Haluamme lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta metsäelinkeinoja ja yrittäjyyttä kohtaan. Hanke saa tukea maaseuturahastosta ja jatkuu vuoden 2017 loppuun.

”On hienoa olla Mobiilisti metsään -hankkeessa mahdollistamassa nuorten yrittäjyyttä ja työkokemusten karttumista”, sanoo Annala.

Suomalainen metsä ja luonto innostavat nuoria: metsä ja metsänhoito, luonnontuotteet ja raaka-aineet, palvelut ja hyvinvointi. Nuorilla on monia mahdollisuuksia työllistää itsensä omassa 4H-yrityksessään.

Lisätietoja:
Anne Annala
hankevastaava
Suomen 4H-liitto
+358 40 701 4778
anne.annala(a)4h.fi
Lue lisää Mobiilisti metsään -hankkeesta: www.4h.fi/mobiilistimetsään

4H-yritys

4H-yrittäjänä nuori tienaa omaa rahaa ja saa työkokemusta. 4H-yritys on nuorelle harrastus, joka mahdollistaa turvallisen tavan kokeilla yrittäjyyttä. 4H-yrityksen voi perustaa 13–28-vuotiaana. Jo tuhannet nuoret ovat perustaneet 4H-yrityksen.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020