Findyourway1

Nuorten yritykset elävöittävät Uuraisia

Find your way on Uuraisten 4H-yhdistyksen parivuotinen yrittäjyyskasvatushanke, joka tavoitteena on kehittää nuoria kiinnostavaa yrittäjyyskasvatusta – samalla luodaan myös uusi yrittäjyyskasvatuksen työkalu.

Nuoret perustavat Find your way -hankkeen aikana 4H-yrityksiä sekä suunnittelevat ja toteuttavat nuorisovaihtoja – ensimmäiset vaihdot ovat heinäkuussa 2017 Itävallassa ja talvella 2017-2018 Uuraisilla.

Kerran kuussa tapaava aktiiviryhmä pääsee myös tutustumaan haluamiinsa yrityksiin, mutta myös yrittäjät käyvät vierailulla nuorten tapaamisissa. Töitä tehdään myös aktiiviryhmän lisäksi muidenkin omasta 4H-yrityksestä tai omasta projektista kiinnostuneiden nuorten kanssa.

Hankkeen avulla nuoret saavat kokemusta myös kansainvälisestä toiminnasta. Nuorisovaihtoja ja 4H-yrityksiä suunnitellessaan he oppivat muun muassa aikatauluttamista, budjetointia, yhteistyötaitoja, neuvottelutaitoja, rahankäyttöä ja oma-aloitteisuutta. Lisäksi he saavat tärkeää työkokemusta.

Find your way -hankkeen koordinaattorina toimii Pia Kautto, joka on aiemmin vetänyt parivuotisen lasten ja nuorten mediakasvatushankkeen.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020