Videokuvaaja1

Nuoren videokuvaajan haaveena isot tuotannot

19-vuotias Tuomas Nurmi sai Leader JyväsRiiheltä rahoitusta uutta 20 000 euron arvoista elokuvakameraa varten.

Nurmi on muuramelainen yrittäjä, joka kuvaa musiikki- ja mainosvideoita työkseen.


– Kaikki lähti siitä, kun kuvasimme laskettelua porukoiden vanhalla kameralla ja julkaisimme lasketteluvideoitamme netissä. Räppäri A L Hasla löysi videot ja pyysi minua tekemään myös musavideoita. Siitä se sitten lähti laajenemaan, hän muistaa.


Rahoituksen avulla hankittu uusi kamera mahdollistaa entistä laadukkaamman lopputuloksen. Nykyään Nurmi käy kuvaamassa kotimaisten rap-artistien kanssa videoita Helsingissä ja editoi videot kotonaan Muuramessa.


Hän on tehnyt videoita esimerkiksi Mäkille, Heinikselle ja Tripple 2:lle, jonka video sai huomiota myös räppäreiden kotimaassa Ghanassa.Nurmi tekee yhteistyötä myös Jaakko Jokelan tuotantoyhtiön kanssa.


Oma tyyli ja kovaa työtä


Tuomas Nurmi on itseoppinut kuvaaja, joka on omien sanojensa mukaan välillä netistä katsellut vinkkejä. Lasketteluaikoina hän katsoi paljon isojen tuotantoyhtiöiden elokuvia, mutta tällä hetkellä hänellä ei ole sen kummempia esikuvia.


– Videoitani on kehuttu omasta tyylistäni ja toimintatapaani siitä, että palautan kaikki ajallaan. Kova työ kantaa kortensa kekoon. Kannattaa tehdä paljon hommia ja uskoa itseensä, Nurmi neuvoo.


– Tykkään yrittämisestä. Mummo jeesaa kirjanpidossa, mutta muuten kaikki on sujunut itseltänikin helposti. On hauskaa olla luova ja käyttää omia aivoja ja käsiä.

Haaveena Yhdysvallat


– Olen päättänyt, että tulen aina tekemään videoita. Haaveenani on, että pääsisin joskus jenkkeihin tekemään isompien artistien kanssa töitä ja kuvaamaan ison tuotannon elokuvia. Haaveet varmaan toteutuvat ahkerasti töitä tekemällä ja tutustumalla oikeisiin ihmisiin, Nurmi visioi

Katso Tuomas Nurmen tarina

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020
Teksti: Maria Markus
Kuvat: Maria Markus