Ilmajoki verkkosivuille

Ilmajoen musiikkijuhlat on talkootyön upea näytös

Ilmajoen Musiikkijuhlat on hyvä esimerkki maaseudulla elävästä talkooperinteestä, maaseudun kehittämisestä ja kulttuurin luomasta yhteisöllisyydestä.

Ilmajoen Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Sari Hanka kertoo, että EU-rahalla on rakennettu ooppera-areena ja tehty katsomoon katos. Vuosien varrella on rakennettu myös kahvila, myyntikojuja, huoltorakennus ja wc-vaunu.

– Viimeisin rakennushanke on ollut toimistomme, jossa on kokoustilaa eri yhdistyksille. Toimiston eteisaulassa voivat taiteilijat pitää näyttelyitä.

Hanka on vakuuttunut, että ilman maaseudun kehittämisrahaa Ilmajoen Musiikkijuhlat ei olisi kehittynyt näin suosituksi festivaaliksi.

– Kyllä tuo on ollut meille lisäarvo, sillä omin varoin emme olisi pystyneet näitä tekemään. Nykyään asiakkaat odottavat, että tapahtuman puitteet ovat kunnossa ja että ne vastaavat valtakunnallista tasoa.

Mannerheim-oopperasta yleisömenestys

Ilmajoen Musiikkijuhlilla menee mukavasti. Finland Festivals nimesi tapahtuman ”Vuoden 2017 Festivaaliksi”, ja kesän Mannerheim-ooppera oli yleisömenestys. Festivaali pääsi myös Suomi 100-juhlavuoden tapahtumaksi.

– Juhlavuoden kunniaksi teimme kaiken aikaisempaa isommin aina kulisseista lähtien. Kunnianhimo tarttui talkooporukasta taiteilijoihin, ja kaikesta paistoi tekemisen meininki, Hanka iloitsee.

Mannerheim-oopperaa esitetään myös kesällä 2018.

Muokkauspäivämäärä: 17.2.2020