1. Valitse etsimäsi sisällön teema(t)


2. Minkä tyyppistä sisältöä etsit?
Valitse hakukriteerit

Etsi sisällöstä (esim. hakusanalla 'viestintäohje'):

Skip Navigation LinksMaaseutufi>fi>Tuemme näitä>Valtakunnalliset hankkeet

Valtakunnalliset hankkeet

Maaseutuohjelma
maaseudun kehittäminen
Onko sinulla idea suomalaisen maaseudun kehittämiseksi?

Virtuaaliluonto, Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä, Outdoors Finland -matkailutoimijoiden kansainvälistymisohjelma, Uudistuva hevostalous... Siinä muutamia esimerkkejä maaseuturahaston ohjelmakauden 2014-2020 valtakunnallisista hankkeista.

Valtakunnallisilla hankkeilla halutaan täydentää ja tukea muita hankkeita ja kehittämistyötä, jota tehdään eri puolella Suomea. Niiden avulla halutaan myös suunnata rahoitusta sellaisiin painopisteisiin, jotka on havaittu ja päätetty tärkeiksi.
 
Valtakunnallisten hankkeiden haku on kaksivaiheinen, joista ensimmäisessä avoimessa ideahaussa voi esittää maaseudun kehittämiseen liittyviä ja rahoitukseen soveltuvia ideoita. Ideahaku koskee hanketukia. Yrityskohtaiset ja yritysryhmien ideat ja kehittämisasiat on rajattu haun ulkopuolelle.

Arviointiryhmä valitsee jatkovalmisteluun pääsevät ideat, joiden ympärille rakennetaan varsinainen hankesuunnitelma ja hakemus haun toisessa vaiheessa.​ Jatkossa valtakunnallisten hankkeiden ideahaku on tarkoitus toteuttaa vuosittain.

Lisätietoja Hämeen ELY-keskuksesta: 
asiantuntija Lassi Hurskainen, 0295 025 046 etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
kehittämispäällikkö Timo Kukkonen, 0295 025 065, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi 

​​