1. Valitse etsimäsi sisällön teema(t)


2. Minkä tyyppistä sisältöä etsit?
Valitse hakukriteerit

Etsi sisällöstä (esim. hakusanalla 'viestintäohje'):

Skip Navigation LinksMaaseutufi>fi>Tuemme näitä>Tiedottaminen ja kouluttaminen

Tiedottaminen ja kouluttaminen

Hankkeet
viestintä

Koulutushankkeet lisäävät erityisesti liikkeenjohtoon, markkinointiin, talouden ja tuotannon tehokkuuteen ja laatuun liittyvää osaamista.  Koulutushankkeessa viljelijät, metsänomistajat sekä elintarvikealan tai muiden alojen yrittäjät ja työntekijät saavat tuoretta tietoa alan tutkimuksesta ja innovaatioista.

Leader-rahoituksella toteutettavissa hankkeissa
kohderyhmä voi laajentua muilla maaseudun asukkailla

Koulutushankkeen voi toteuttaa perinteiseen tapaan kursseina tai esimerkiksi verkkokoulutuksena, työpajoina tai valmennuksena. Koulutus voi sisältää yritys- tai maatilavierailuja. Koulutuksen aiheina voivat olla vaikkapa liiketoiminnan kehittäminen, kestävät ja ympäristöystävälliset tuotantotavat, uusiutuvan energian mahdollisuudet ja resurssitehokkuus.

Tiedonvälityshankkeessa jaetaan uusinta tietoa maaseudun yrittäjille, asukkaille ja muille toimijoille. Hankkeissa voidaan nostaa esiin maaseudun elinvoimaisuuteen ja kilpailukykyyn vaikuttavia asioita.
Kohderyhmän tavoittamiseen on monia keinoja. Tiedonvälityshankkeessa voidaan järjestää muun muassa yleisiä tiedotuskampanjoita, jotka edistävät ympäristö- ja maaseututietoisuuden lisäämistä, helpottavat uusimman tieteellisen tiedon leviämistä ja innovaatioiden, uusien menetelmien ja muun osaamisen saattamista maatilojen ja maaseudun asukkaiden käyttöön.