1. Valitse etsimäsi sisällön teema(t)


2. Minkä tyyppistä sisältöä etsit?
Valitse hakukriteerit

Etsi sisällöstä (esim. hakusanalla 'viestintäohje'):

Skip Navigation LinksMaaseutufi>fi>Tuemme näitä>Maatilan kehittäminen

Maatilan kehittäminen

Maatilat; Neuvonta
investointituet; aloitustuki; neuvonta

Investointituet ovat tehokas työkalu ja tarjoavat monipuolisen valikoiman mahdollisuuksia rakentaessasi maatilasi tulevaisuutta. Kestävän perustan menestykselle luo huolellisesti laadittu liiketoimintasuunnitelma.

Investointitukea voi saada rakennuksen, rakenteen tai rakennelman uudisrakentamiseen, laajentamiseen, peruskorjaamiseen tai hankkimiseen, eräitä kone- ja laitehankintoja sekä salaojitusta varten.

Investointituen avulla parannetaan toimintaedellytyksiä, kehitetään kilpailukykyä sekä edistetään tuotannon tehokkuutta ja laatua kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Lisätietoa maatilan investointituista.

Aloittava viljelijä voi hakea tilanpidon aloittamiseen nuoren viljelijän aloitustukea, jos hän on alle 41-vuotias. Tuki helpottaa elinkeinon siirtämistä sukupolvelta toiselle.
Lisätietoa aloitustuesta.

Investointi- ja aloitustukia haetaan Hyrrä-palvelussa (mavi.fi). Aloitustuen haku on jatkuva, investointituissa on hakukierrokset (tarkista hakukierrokset täältä: www.mavi.fi/maatilainvestoinnit (mavi.fi)). Kysy tukien hakemisesta lisätietoja ELY-keskuksestasi (yhteystiedot).

Tiesithän myös, että voit saada laadukasta neuvontaa
monista tukiehdoista vain arvonlisäveron hinnalla? Voit saada neuvontaa 7 000 euron edestä koko ohjelmakauden aikana. Tätä etua ei kannata jättää käyttämättä. Tilallesi sopivan neuvojan löydät neuvojarekisteristä.

Maatilan energiatehokkuutta parantamalla voit säästää euroja ja ilmastoa. Ehkä tilallasi on myös potentiaalia bioenergian käytölle tai jopa tuotannolle. Asiantunteva energianeuvoja laatii  energiasuunnitelman ja löytää parhaat käytännöt energiatehokkuuden parantamiseksi tilallasi

Neuvoja voi laatia tilallesi ympäristösuunnitelman, jonka avulla löytyvät juuri sinun tilallesi parhaiten sopivat ympäristötoimet. Mikä parasta, ympäristöä säästämällä voit myös parantaa maan kasvukuntoa ja lisätä satovarmuutta.

Siirtyisitkö sittenkin luomuun? Luomutuotteiden kysyntä on kasvussa. Jos olet kiinnostunut siirtämään tilasi luomutuotantoon, luomuneuvoja johdattaa sinut luomun saloihin.

Neuvojalta voi pyytää vinkkejä myös tilan kilpailukyvyn parantamiseen.

Etsi sinulle sopiva neuvoja neuvojarekisteristä (mavi.fi).
Lisätietoa neuvonnasta (mavi.fi).