1. Valitse etsimäsi sisällön teema(t)


2. Minkä tyyppistä sisältöä etsit?
Valitse hakukriteerit

Etsi sisällöstä (esim. hakusanalla 'viestintäohje'):

Skip Navigation LinksMaaseutufi>fi>Tuemme näitä

Tuemme näitä

Maaseutuohjelma
ympäristötuet; hankkeet; yritystuet; investoinnit; investointituet; kehittäminen; hanketuet; eläinten hyvinvointi; luonnonhaittakorvaukset

Maaseutuohjelmasta löytyy apua moneen pulmaan. Tutustu sinua kiinnostavin tukimuotoihin ja hae rahoitusta!

 

kaisankanat021 (2).jpg


Ympäristön tilan parantaminen

Ympäristömme on arvokas ja tarvitsee jatkuvaa hoitoa. Maaseudun ympäristön pitkäjänteinen hoito takaa, että vuosien saatossa syntyneet arvokkaat luontotyypit säilyvät, maaseutumaisema pysyy avoimena ja vesistöjen tila paranee.
 

Viihtyisyyden ja palvelujen kehittäminen

Maaseudun kehittämishankkeesta voi löytyä täsmäratkaisu moneen pulmaan. Esimerkiksi kulttuurikohteen kunnostamiseen, maisemanhoitosuunnitelman tekemiseen tai valokuituverkkohankkeen toteuttamiseen voi saada rahoitusta maaseutuohjelmasta. Tiesitkö, että voit itsekin tulla mukaan esimerkiksi Leader-toimintaan?
Tutustu maaseutuohjelman mahdolisuuksiin


Maatilan kehittäminen

Maaseutuohjelman tuet tarjovat monipuolisesti mahdollisuuksia maatilalle. Investointituet ja aloitustuki vauhdittavat sukupolvenvaihdoksia ja maatilan kehittämistä. Asiantunteva neuvoja auttaa löytämään juuri sinun tilallesi sopivat toimet esimerkiksi energiatehokkuuteen, ympäristön tilaan tai luomutuotantoon liittyen.
Tutustu maaseutuohjelman mahdollisuuksiin


Yrittäjyys ja elinkeinojen kehittäminen

Suuri osa Suomesta on maaseutua - tarkista, olisivatko maaseudun yritystuet myös sinun saatavillasi. Yritystuista saat apua yrittäjyyden alkutaipaleelle ja yrityksesi laajentamiseen. Ohjelmassa on entistä enemmän mahdollisuuksia myös yrittäjien yhteistyölle ja verkostoitumiselle. Elinkeinojen kehittämishankkeilla luodaan monipuolisesti mahdollisuuksia alueen tai tietyn toimialan yrittäjyydelle.
Tutustu ohjelman mahdollisuuksiin

Yrittäjyys
30.6.2014

Tiedottaminen ja kouluttaminen

​Koulutushankkeet lisäävät erityisesti liikkeenjohtoon, markkinointiin, talouden ja tuotannon tehokkuuteen ja laatuun liittyvää osaamista. Tiedonvälityshankkeessa voidaan järjestää muun muassa yleisiä tiedotuskampanjoita, jotka edistävät ympäristö- ja maaseututietoisuuden lisäämistä, helpottavat uusimman tieteellisen tiedon leviämistä ja innovaatioiden, uusien menetelmien ja muun osaamisen saattamista maatilojen ja maaseudun asukkaiden käyttöön.
Tutustu ohjelman mahdollisuuksiin


Biotalous

Biotalouden edistämiseksi on monia keinoja. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mahdollisuudet biotalouden edistämiseksi ovat myös moninaiset. Ratkaisuja löytyy niin maatilojen, yritysten, kehittäjäorganisaatioiden kuin muidenkin toimijoiden tarpeisiin.
Tutustu maaseutuohjelman mahdollisuuksiin.

Maaseudun innovaatiot

​Maaseutuohjelmasta tuetaan innovaatioiden syntymistä. Kehittämisideoita voidaan pilotoida ja demota. Maa- ja metsätalouden innovaatiota valmisteleva hanke voidaan nimetä EIP-ryhmäksi, jolla on mahdollisuus hyötyä laajasta eurooppalaisesta innovaatiokumppanuudesta.
Tutustu ohjelman mahdollisuuksiin.

Valtakunnalliset hankkeet

​Valtakunnalliset hankkeet tehostavat ohjelman toteutusta ja parantavat sen tuloksellisuutta.
Tutustu valtakunnallisiin hankkeisiin.

Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet tukevat alueellista yritys- ja hanketoimintaa. Teemoina ovat luomu, luonnontuotteet, lähiruoka, Green care -hyvinvointipalvelut, energiatehokkuus ja matkailu.

Tutustu valtakunnallisiin koordinaatiohankkeisiin.