1. Valitse etsimäsi sisällön teema(t)


2. Minkä tyyppistä sisältöä etsit?
Valitse hakukriteerit

Etsi sisällöstä (esim. hakusanalla 'viestintäohje'):

4. Vihreän kasvun Häme

Hankkeet; Leader; Maaseutuohjelma; Yrittäjyys

Meillä Hämeessä maaseutua kehitetään monimuotoisena, houkuttelevana asuinmaaseutuna, joka tarjoaa toimeentulon lisäksi riittävät palvelut ja muut viihtyisän ja hyvinvoivan asumisen edellytykset niin pysyvään kuin kesämökkiasutukseenkin. Häme on helppo saavuttaa ja myös pääkaupunkiseudun läheisyys hyödynnetään. Samalla Hämeestä kehitetään vihreän talouden edelläkävijää.


Hämeessä toteutetaan Vihreän kasvun Häme - maaseutusuunnitelmaa vuosille 2014–2020. Visiona on, että vuonna 2020 Hämeen maaseutu on elinvoimainen, vihreän kasvun ja hyvinvoinnin edelläkävijä. Maaseudun elinvoimaisuus ja hyvinvointi pohjautuvat ennen kaikkea työhön ja toimeentuloon. Pääpaino onkin synnyttää kestävästi uutta elinkeinotoimintaa maaseudulle. Hämeestä kehitetään vihreän talouden edelläkävijä ja monimuotoinen, houkutteleva asuinmaaseutu.

Ohjelma rakentuu neljän painopistealueen varaan. Painopisteet ovat:

  • ruokaketju
  • metsä- ja puutuoteala, metsästä saatava energia ja muu metsän liittyvä yritystoiminta
  • matkailu ja siihen liittyvä palveluliiketoiminta
  • asuminen

Ohjelmaa läpileikkaavat teemat ovat:
  • biotalous
  • yrittäjyys

Lue lisää Vihreän kasvun Häme -ohjelmasta >>

 

Hämeenraitti viestii maaseuturahoituksesta

 

Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimii Hämeen ELY-keskuksen lisäksi viisi paikallista Leader-ryhmää. Sekä Hämeen ELY-keskuksen että Leader-ryhmien toiminnasta löytyy kootusti tietoa Hämeenraitti-sivustolta, joka on alueen maaseudun tiedotuskanava. Hämeenraitti viestii maaseutuohjelmasta ja kertoo maaseudun tapahtumista ja toiminnasta. Sivustolla kerrotaan rahoituksen saaneista hankkeista ja yrityksistä sekä rahoituksen tuloksista ja vaikutuksista. Hämeenraitin-sivuilta löytyy myös linkkejä ja vinkkejä rahoituksen hakemiseen. Sieltä löytyy myös ajantasaiset yhteystiedot sekä ELY-keskukseen että Leader-ryhmiin.Hämeenraitti
@hameenraitti

Hämeen ELY-keskus

Leader-ryhmät Hämeessä:
EMO ry
Etpähä ry
Linnaseutu ry
LounaPlussa ry
Päijänne-Leader ry


4

Alue kartalla

/fi/maaseutuverkosto/elyalueet/PublishingImages/Kartta-ELYt-Hame.png

Alueesta muualla