1. Valitse etsimäsi sisällön teema(t)


2. Minkä tyyppistä sisältöä etsit?
Valitse hakukriteerit

Etsi sisällöstä (esim. hakusanalla 'viestintäohje'):

Skip Navigation LinksMaaseutufi>fi>Hakijalle>Näin haet rahoitusta

Näin haet rahoitusta

Maaseutuohjelma
maaseudun kehittäminen

Kun olet ensin tutustunut Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman toimenpiteisiin ja löytänyt sieltä itseäsi kiinnostavan, auttavat eri tahot sinua eteenpäin ohjelman toimenpiteiden hyödyntämisessä.

Neuvoja tarjoavat kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueet, ELY-keskukset ja paikalliset Leader-ryhmät, jotka myöntävät rahoitusta omien kehittämispainotustensa mukaisesti. Voit tarkistaa, mikä taho neuvoo rahoituksen hyödyntämisessä asuinkunnassasi.

Maaseuturahaston hallintoviranomaisena toimiva maa- ja metsätalousministeriö vastaa ohjelman toimenpiteiden suunnittelusta sekä siihen liittyvästä lainsäädännöstä. Maaseutuvirasto vastaa varojen käytöstä Suomen maksajavirastona ja maksaa tuet.
 

Hae tuet sähköisesti - ilman paperitöitä ja byrokratiaa

Viljelijätukia on voinut hakea sähköisesti jo vuodesta 2009 lähtien Vipu-palvelussa. Yhä useampien tukien haku muuttuu sähköiseksi,  kun maaseudun yritys- ja hanketuet sekä maatiloille tarkoitetut investointi- ja aloitustuet voi vuodesta 2015 lähtien hakea sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelun kautta.
 
Hakemuksen voi jättää mihin vuorokauden aikaan tahansa, miltä tahansa koneelta, jossa on verkkoyhteys. Hakemuksen lähettäminen on vaivatonta, kun sitä varten ei tarvitse lähteä postilaatikolle tai viranomaisen toimistolle.


Hakujaksot

Viljelijätukien hakuaika on keväisin - lisätietoja löydät Maaseutuviraston sivuilta.
 
Yritys- ja hanketukien sekä maatilojen investointi- ja aloitustukien haku on jatkuva, mutta hakemukset ratkaistaan hakujaksoittain. Hakuaikojen suositukset ovat seuraavat.

​​Kehittämishankkeet:
1.11.-29.2.
1.3-31.5.
1.6.-31.10

Yritystuet:
1.11-31.1.
1.2.-30.4.
1.5.-31.7.
1.8.-31.10

Voit tarkisttaa hakujaksot yritys- ja hanketukien osalta ELY-keskuksittain täältä. 

 
Näin hakuprosessi etenee: Hakuprosessi askel askeleelta
​​​​
Hanketoimijan käsikirja