Vuoden nuori yrittäjä ponkaisi alkuun Leader-tuella

Suomen Yrittäjien valtakunnallisen Vuoden 2009 Nuori Yrittäjä –palkinnon on voittanut kainuulainen palvelukotiyrittäjä Riikka Pikkarainen. Pikkaraisen yritys, Palvelukoti Onni tarjoaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista ja lyhytaika-paikkoja yhteensä 15 asiakkaalle. Yritys työllistää tällä hetkellä vakituisesti 9 työntekijää.

Pikkaraisen halu ryhtyä yrittäjäksi ja luoda jotain omaa toteutui maaliskuussa 2006, kun Palvelukoti Onni aloitti toimintansa Oulujärvi Leaderin myöntämän investointi- ja käynnistämistuen avulla.

”Nollasta” aloittaneelle yrittäjälle Leader-tuki oli elinehto. ”Leaderin ihmiset uskoivat ideaani alusta asti”, Pikkarainen korostaa. Maaseudulta löytyi myös paras paikka toiminnalle, joten yrittämisen edellytykset olivat kunnossa.

Yrityksen kehitys on perustamisesta lähtien ollut vauhdikasta. Palveluille olisi Kainuussa enemmän kysyntää kuin pystytään tarjoamaan. Poikkeuksellisesti palvelukodin kaikki asiakkaat ovat ns. itse maksavia.

Sittemmin liiketoimintaa on laajennettu myös pitopalvelualalle. Menestyksensä salaisuutena Riikka Pikkarainen pitää vahvaa uskoa omaan ideaan, asiakaslähtöistä toimintatapaa ja suomalaista sisukkuutta.