Neiti Sievänen verkostoituu maalta käsin

Maaseutu tarjoaa oivat tilat ja inspiraation lähteen monelle yrittäjälle ja etätyön tekijälle. Tämän oivalsi myös Maarit Sievänen, joka harkinnan jälkeen jätti työpaikkansa Helsingissä ja osti omakotitalon Sysmästä. Aluksi päätös hirvitti, mutta kaipuu maaseudulle vei voiton. Vuonna 2007 syntyi myös oma yritys, Neiti Sievänen.

– Toimintaani kuuluu kaikenlainen graafinen suunnittelu logoista, yritysilmeistä ja internet-sivuista lehti- ja kirjataittoihin, Sievänen kertoo.

Toimintaryhmältä apua hakuun

Sievänen työskentelee täysin kotoa käsin. Työ on sähköistä, eli asiakkaat voivat olla mistä päin maailmaa tahansa. Sievänen ei välttämättä tapaa asiakkaitaan lainkaan kasvotusten.

– Tämä korvataan pitkillä aloituspuheluilla, joissa pyrimme yhdessä löytämään asiakkaan näköisen ratkaisun, Sievänen taustoittaa.

Alkusysäys tukien hakemiseen tuli Päijänne-Leader -toimintaryhmältä, jolta Sievänen sai tietoa tuista. Sieväselle myönnettiin investointitukea tietokoneen ja ohjelmistojen hankintaan. Myöhemmin hän sai tukea myös työhuoneen remonttiin.

– Tukien saaminen on tärkeää erityisesti yrityksen alkuvaiheessa, ja toimintaryhmältä sai hyvin apua lomakkeiden täyttöön, Sievänen kertoo.

Markkinointiosaamista tarvitaan

Viime aikoina esillä ollut media-alalle kouluttautuneiden työttömyys ei Sievästä huolestuta, sillä neljään vuoteen ei hänellä ole ollut yhtään hiljaista hetkeä.

– Peräänkuulutan markkinoinnin ja myynnin opintoja koulutuksessa. Taitavankaan tekijän liiketoiminta ei menesty, jos itseään ei osaa markkinoida, Sievänen sanoo.

Myös verkostojen merkitys korostuu. Kymmenen vuotta alalla olleella Sieväsellä on aina ehdottaa asiakkaalle tarvittavaa ammattilaista.

– Erityisesti maaseudulla on mahdollisuuksia verkostojen luomiseen, sillä töitä saatetaan tehdä samalle asiakkaalle monen verkosto-osaajan kesken kunkin osaamista hyödyntäen.

Teksti: Saana Koivisto

Kuva: Maarit Sievänen

07.07.2011