Martti Mustosella on aikaa asiakkaalle

Martin Moniapu on Saarijärvellä tänä keväänä perustettu yhden miehen kiinteistö- ja kotipalveluja tarjoava yritys. Yrityksen palveluihin kuuluvat kaikki kiinteistöjen huoltotyöt ruohonleikkuusta saunanlämmitykseen.

Yrittäjä Martti Mustosen asiakaskunnassa ikäihmiset ovat enemmistönä, joiden pärjäämistä kotona yrityksen toiminta osaltaan tukee. Esimerkkinä pienestä ihmisten arkea helpottavasta palvelusta Mustonen mainitsee palovaroittimen muutostyön, jonka jälkeen pariston voi vaihtaa kattoon kurottelematta.

Mustosella on myös aikaa asiakkailleen. - Joskus vaan jutellaan ja juodaan kuppi kahvia.

Huolellinen selvitys pohjatyönä

Yrittäjyyttä Mustonen pohjusti huolellisella selvityksellä alan kehitysnäkymistä ja paikallisesta kilpailutilanteesta. Tavoitteena hänellä on ollut itsensä työllistäminen ja liikkeellelähtö matalalla riskillä. Starttiraha on auttanut pehmentämään laskua yrityksen toiminnan alkutaipaleella.

Paikallinen maaseudun kehittämisyhdistys Viisari ry on myös puoltanut yritykselle Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mukaista investointiavustusta.

Mustosen mielestä yhteiskunta tarjoaakin hyvät edellytykset yrittäjyydelle. - Loppu on sitten kiinni omasta asenteesta.

Kysyntää on

Yrityksen alkutaival on osoittanut sen palveluille olevan alueella kysyntää. Töitä olisi Mustosen mukaan enemmän kuin pystyy tekemään.

Yrittäjyyden parhaimpina puolina Martti Mustonen pitää erityisesti mahdollisuutta valita omat työajat vapaasti, ja tiettyä jännitysmomenttia. - Selviää ainakin, miten pitkälle omat rahkeet riittävät.