Pikkupaikkakunta antaa omaleimaisuutta

– Alkuun toimiminen Jurvassa oli haastavaa, sillä ihmiset eivät meinanneet uskoa, että tiedot kulkevat Jurvaan asti, ja että olisimme perillä uusimmista trendeistä. Nyt se voi olla jopa hyvä juttu, sillä ihmiset muistavat meidän olevan ”se jurvalainen toimisto”, Johanna Järvenpää-Mäntylä kertoo. Hän on toinen omistaja ja toimitusjohtaja jurvalaisessa suunnittelutoimistossa InHouse Design Oy:ssä.

Järvenpää-Mäntylä ja yrityksen toinen suunnittelija Leila Rajala tekevät sisustussuunnitelmia koteihin ja toimistoihin, tuote- ja graafista suunnittelua sekä toimivat kouluttajina erilaisilla alaan liittyvillä kursseilla ja tilaisuuksissa.

Kolme vuotta toimineella yrityksellä on myös kiintokaluste-edustus ja marraskuussa avautuu oma sisustusliike.

Aloittaessaan yrittäjinä kaksikolla oli valmiina joitakin yrityskontakteja, mutta heille tuli yllätyksenä se, kuinka paljon yksityiset ihmiset käyttävät sisustussuunnittelijoiden palveluita.

Kohteet voivat olla remontti- ja uudiskohteita, joissa saatetaan lähteä liikkeelle pienen kokonaisuuden, esimerkiksi olohuoneen suunnittelusta, mutta lopulta suunnitelma laajenee koko asuntoa koskevaksi.

Ajokilometrit kuriin

Molemmat InHouse Design Oy:n naiset opiskelivat Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, missä he myös tapasivat. Jo tuolloin oli selvää, että oma yritys on lähes ainoa tapa työllistyä, joten yrittäjyys oli ajatuksena luonteva. Lähinnä toimiston sijainti herätti keskustelua.

– Onneksi älysimme, että työssä ollaan paljon pyörien päällä, ja ettei meillä ole tarvetta lisätä tätä ajamalla päivittäin Seinäjoelle tai Vaasaan toimistolle tekemään suunnittelutyötä, jota voi tehdä missä vaan, Järvenpää-Mäntylä muistelee.

– Jurva on ollut hyvä valinta, sillä molemmat asumme täällä ja aika hyvin olemme saaneet myös asiakkaat käymään täällä. – Toimistomme on vanhan kansakoulun jumppasalissa, mikä varmasti osaltaan houkuttelee ihmisiä käymään.