Näin onnistuimme

Tästä osiosta löydät esimerkkejä menestyvistä maaseutuyrittäjistä.

Neiti Sievänen verkostoituu maalta käsin

Maaseutu tarjoaa oivat tilat ja inspiraation lähteen monelle yrittäjälle ja etätyön tekijälle. Tämän oivalsi myös Maarit Sievänen, joka harkinnan jälkeen jätti työpaikkansa Helsingissä ja osti omakotitalon Sysmästä.

Kalaa, kasviksia ja bioenergiaa

Uudessakaupungissa sijaitseva Sybimar Oy toimii monipuolisten energiaratkaisujen kehittäjänä. Se tuottaa biopolttoaineita elintarviketuotannon sivuvirroista, erityisesti kalanperkuujätteistä.

Yhteistyöllä vetonauloja matkailuun

Keskisuomalaiset matkailuyrittäjät yhdistivät voimansa yritysryhmän kehittämishankkeessa, jossa luodaan myyntivalmiita luontomatkailutuotteita. Hanke on osa kokonaisuutta, jossa on edistetty pohjoisen Keski-Suomen luontoreitistön tunnettuutta ja muun muassa rakennettu matkailutoimijoiden resurssipankkia.

Hyvinvointia takapihojen riesasta

Usein nokkosta pidetään epämiellyttävänä kasvina, joka mieluusti raivataan takapihoilta pois. Kainuussa toimiva osuuskunta Ärmätti näki kuitenkin nokkosen viljelyssä ja jatkojalostuksessa yrittämisen mahdollisuuden.

Rutiinein turvattua arkea

Koskenkorvan kauniissa maalaisympäristössä toimiva perhekoti Toiska tarjoaa asuinpaikan haasteellisessa elämänvaiheessa oleville nuorille. Lisäksi Toiskan tallilla järjestetään kuntouttavaa toimintaa avohuollon tukena.