TILAA ELÄMÄLLE ETELÄ-POHJANMAALTA: Trala Automaatio Oy - Laatu ja palvelutaso kilpailuvalttina

- Nopeimmillaan kahdessa tunnissa on tilattu tuote ollut asiakkaan käytettävissä, toteaa Trala Automaatio Oy:n toimitusjohtaja Juhani Alasaari tyytyväisenä. Yrityksemme kilpailuetuina ovat nykyaikaiset tuotantolaitteet, pitkälle viety automaatio sekä varaston hallinta. Se takaa laadukkaat tuotteet ja hyvän palvelutason, joka näkyy asiakkaisiin päin toimitusvarmuutena ja – nopeutena.

Trala Automaatio Oy on Kauhavalla toimiva hienomekaanisten osien valmistukseen erikoistunut automaattisorvaamo, jonka tuotteita ovat metallista mekaanisesti työstetyt pienikokoiset pyörähdyskappaleet. Asiakaskunta koostuu konepaja-, sähkölaite-, elektroniikka-, rakennuspuusepän- ja maatalouskoneteollisuuden järjestelmätoimittajista. Yritys valmistaa tuotteet asiakkaan piirustusten pohjalta.

- Toisinaan meiltä kysytään mielipidettä tuotteesta ja joskus olemmekin valmistuksen näkökulmasta ehdottaneet muutosta tuotteeseen, Alasaari kertoo. Sopimuksen mukaan valmistamme niin yksittäiskappaleita ja piensarjoja aina satojen tuhansien kappaleiden suursarjoihin asti.

Erityisenä palveluna yrityksessä on ns. hyllyyntäyttöpalvelu, jossa sovitut tuotteet toimitetaan suoraan asiakkaan hyllyyn kerran viikossa. Tällä varmistetaan, että asiakkaalla on aina käytössään riittävä määrä tarvitsemiaan komponentteja.

Trala Oy:n kilpailuetuna ovat nykyaikaiset tuotantolaitteet, pitkälle viety automaatio ja varaston hallinta.

Trala Oy:n kilpailuetuna ovat nykyaikaiset tuotantolaitteet, pitkälle viety automaatio ja varaston hallinta.

Maatilalta hallittuun kasvuun

Juhani Alasaaren yritystoiminta alkoi pienkonehuoltotoimintana oman maatilan yhteydessä. Työ oli sesonkiluonteista ja niinpä hän alkoi lisäksi tehdä sorvilla pienikokoisia metalliosia.

Yrityksen siirtyessä Ylihärmän keskustaan metallin mekaanisesta työstöstä tuli yrityksen toimiala ja osakeyhtiömuotoinen yritys tuli ajankohtaiseksi. Alasaari osti osake-enemmistön Trala Automaatio Oy:stä, jonka koneet soveltuivat hänen yritystoimintaansa. Tarkoituksena oli rakentaa uudet toimitilat, mutta sopivat tilat löytyivätkin Alahärmästä.

Vuosia jatkuneet investoinnit nykyaikaisiin tuotantolaitteisiin sekä vankka osaaminen ovat kasvattanut perheyrityksen työntekijämäärän seitsemään ja kasvusuunnitelmia on edelleen. – Yrityksen kasvusta huolimatta alkuperäisiä tuotteita on vieläkin valmistuksessa, toteaa Alasaari.

- ELY-keskuksen myöntämät maaseuturahaston tuet ovat antaneet kasvun mahdollisuuksia edesauttamalla suurelta osin investointeja. Tuet ovat mahdollistaneet suuremmat investoinnit nopeammassa aikataulussa. Tuen saaminen on erittäin tärkeä asia yrittäjälle Alasaaren mielestä.

Laman tiimellyksessä yritys onnistui saamaan uusia asiakkaita suorien kontaktien kautta. - Alihankintamessuilla olemme olleet kolme kertaa. Potentiaalisia asiakkaita pyrimme tavoittamaan messuilla sopimalla heidän kanssaan etukäteen tapaamisia messujen yhteyteen.

Yrityksen ympäristöteko

Trala Oy on kehittänyt ja rakentanut lingon, jonka avulla leikkuunesteenä käytettävä öljy pystytään erottelemaan metallilastuista. Lastut murskataan ja linko erottelee öljyn murskasta. Eroteltu öljy suodatetaan ja sen jälkeen öljyä voidaan käyttää sellaisenaan uudestaan.

– Linko säästää vuositasolla huomattavasti öljyn hankintakuluja ja ympäristönäkökulmaa ei voi edes rahassa mitata, Alasaari iloitsee.

Lisätietoja yrityksestä:

www.trala.fi

Teksti ja kuvat:

Hanna Mäkimantila, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus