TILAA ELÄMÄLLE KESKI-SUOMESTA: Timanttiporanteriä Muuramesta

Suomen Timanttituote Oy on Muuramessa toimiva timanttiporien- ja sahanterien valmistaja ja myyjä. Yritys valmistaa perustuotteiden lisäksi myös asiakkaille suoraan räätälöityjä teriä. Toimintaansa se on saanut Leader-tukea.

Suomen Timanttituote Oy on perustettu vuonna 1988. Alkuun yritys toimi urakoitsijana, mutta vuodesta 1996 sen erikoisalaa on ollut timanttiporan- ja sahanterien valmistus ja myynti kiviteollisuudelle. Poran- ja sahanterien valmistuksen myötä myyntiin on tullut teriä käyttäviä koneita, joita yritys tuo maahan. Maahantuonti on keskittynyt sellaisiin tuotteisiin mitä Suomesta ei ole saatu. Asiakkaina ovat rakennusalan yrittäjät.

Erikoistimanttiporanterät rakennetaan tällaiseen Janne Maunukselan kannattelemaan aihioon.

Erikoistimanttiporanterät rakennetaan tällaiseen Janne Maunukselan kannattelemaan aihioon.

Erikoisteriä betoniteollisuuteen

Suomen Timanttituote valmistaa perustuotteiden lisäksi myös asiakkaille suoraan räätälöityjä teriä. ”Varsinkin betonipuolelle menee paljon erikoisteriä”, yrittäjä Janne Maunuksela kertoo. Yritys myös korjaa ja huoltaa myymänsä koneet ja laitteet.

Uusina tuotteina yritys on alkanut tuoda maahan pölynhallintaan liittyviä laitteita, koska rakennussaneeraustöiden myötä pölynhallintatyöt ovat lisääntyneet.

Suomen Timanttituotteella on kilpailijoita Suomessa kymmenkunta. ”Keski-Suomi sijaitsee hyvällä paikalla, koska kaikki kovimmat kilpailijamme sijaitsevat kehätien sisäpuolella”, Maunuksela sanoo. ”Varsinkin asiakkaat pohjoisesta ovat iloisia, kun tuotteita saa lähempää kuin Etelä-Suomesta”, hän jatkaa. Yrityksellä on silti asiakkaita kaikkialla Suomessa ja onpa yrityksellä muutama asiakas Ruotsissa ja Virossakin.

Muurameen yritys päätyi löydettyään kaupungista hyvät tilat. ”Myös Muuramen yrittäjäystävällinen maine vaikutti tilojen hankintaan”, Maunuksela kertoo. Yhteistyö muiden yrittäjien kanssa Muuramessa toimii hyvin.

Myyntiedustajan palkkaukseen Leader-tukea

Asiakaskuntaa on pyritty laajentamaan myyntiedustajan palkkauksella vuonna 2008. Myyntiedustajan palkkaukseen yritys sai JyväsRiihi ry:ltä käynnistystukea. Lisäksi yritys sai kehittämistukea yrityksen tuotekuvaston suunnitteluun ja osallistumiseen rakentajamessuille. Leader-tuesta Maunuksela sai tietää Muuramen yrittäjiltä.

Yhteistyöhön Maunuksela on enemmän kuin tyytyväinen: ”Kukaan ulkopuolinen taho ei ole auttanut minua yrittäjänä yhtä hyvin kuin JyväsRiihi”, Maunuksela kehuu. ”Pienellä yrittäjällä on jatkuva ajan puute, eikä tiedon kaivamiseen ole aikaa, mutta JyväsRiihi hoiti asiaani hyvin alusta loppuun”, hän vielä jatkaa.

Myyntiedustajan avulla yritys on pystynyt laajentamaan asiakaskuntaansa. Myyntiedustajia olisi tarkoitus myös palkata lisää. Yrittäjällä itsellä ei aika riitä kiertämään ja markkinointiin on jäänyt vähän aikaa. Markkinointi toimii lähinnä viidakkorummun kautta ja siihen pitäisi panostaa. Parannusta on tulossa, kun yrityksellä on valmistumassa verkkokauppa ja tuoteluettelo.

Suunnitteilla on myös laajentaa erikoiskoneiden vuokraustoimintaan, jonka pyörittämiseen on tarkoitus palkata yksi henkilö. Maunukselalla on monta rautaa siis tulessa, mutta hän nauttii siitä ja ylipäänsä yrittäjänä olemisesta: ”Asiakkailta saatu hyvä palaute on yrittäjänä olossa parasta”, hän tuumaa lopuksi.

Teksti ja kuva: Hanna Luoma