Amaze Me Leader seikkailuseminaari 22.–28.8.2011

Amaze Me Leader on nuorille suunnattu, kansainvälinen seikkailuseminaari, jossa tutustutaan suomalaiseen Leader-toimintaan.

- Amaze Me Leader on uusi tapa innostaa maaseudun nuoria mukaan kehittämistyöhön, tutustuttaa heitä toisiinsa sekä samalla markkinoida Leader-työtä, verkostoasiamies Juha-Matti Markkola maaseutuverkostoyksiköstä toteaa.

- Kyseessä on tapahtuma, jossa kierrellen tutustutaan maaseutuun; osallistutaan, tehdään tehtäviä ja koetaan erilaisia juttuja yhdessä sekä jaetaan kokemuksia, toteaa Amaze Me Leader –kiertueen ”seikkailupäällikkö” ja Ammattiopisto Niittylahden kulttuurisen nuorisontyön lehtori Tomi Kervinen Outokummusta.

Tapahtuma järjestetään 22.–28.8. 2011, jolloin Suomeen saapuu lähes sata nuorta kaiken kaikkiaan 14 eri Euroopan maasta. Matkan varrella suoritetaan rasteja, joilla pyritään kertomaan suomalaisesta Leader-toiminnasta ja suomalaisen maaseudun erityispiirteistä. Joukkueiden tehtävänä on dokumentoida omaa seikkailuansa viikon aikana tapahtuman yhteisösivuille. Tapahtuma käynnistyy Helsingistä, jossa nuoret jakautuvat joukkueisiin ja jaetaan ensimmäisen päivän opasteet. Helsingistä joukkueet suuntaavat ensimmäisenä iltana Keski-Suomeen, mistä matka viikon aikana jatkuu kohti Ylä-Savoa ja Etelä- ja Pohjois-Karjalan alueita. Tapahtuman järjestää Maaseutuverkostoyksikkö yhdessä neljän Leader-ryhmän kanssa ja mukana ovat myös 4H, seurakunta, partiolaiset, kuntien nuorisotyö ja kyläyhdistykset.

- Yhdessä tekeminen, kokeminen ja kokemusten jakaminen ovat tapahtuman avainasioita. Amaze Me Leader tai lyhyesti sanottuna AML starttaa Helsingistä, jossa nuoret jaetaan joukkueisiin. Matkan varrella joukkueet saavat erilaisia tehtäviä, jotka ovat joko elämyksellisiä tai ihan vaikka vain suomalaisen maaseudun arkeen liittyviä. Tai, sitten tehtävät ovat muuten vaan hauskoja juttuja. Luvassa on ainakin "eukonkantoa" ja traktorirallia, Tomi tiivistää.

Amaze Me Leader –seikkailuun tarvitset mukaan rinkan, makuupussin ja makuualustan lisäksi aimo annoksen reipasta ja avointa seikkailunhalua - seikkaile sinäkin sisälle Leaderiin!

Vielä on mahdollisuus osallistua!

Oletko kiinnostunut osallistumaan tai haluatko lisätietoja?

Nopeat ilmoittatumiset Laura Vinbergille tai Marita Hankilalle:
  • laura.vinberg@ylasavonveturi.fi
  • 0400 227 732
  • marita.hankila@ylasavonveturi.fi
  • 046 684 172

Amaze me Leader! Facebookissa