Tiesitkö, että...

...Sinäkin voit olla osa maaseutuverkostoa! Maaseutuverkostoon kuuluvat maaseudun kehittämisen parissa työskentelevät toimijat ja organisaatiot. Lisäksi monilla meistä on "oma maaseutu", jonka kehittämiseen liittyviä seikkoja joko seuraamme tai laitamme panoksemme sitä edistäviin toimiin esimerkiksi osana kyläyhteisöä.

Maaseutuverkoston muodostavat Manner-Suomen ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelmien toimijat, kuten yksittäiset ihmiset, yrittäjät, yhdistykset, neuvonta- ja etujärjestöt sekä kunnat. Yhteistyössä maaseutuverkostoon kuuluvien sidosryhmien kanssa suunnitellaan ja organioidaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan liittyvää täydentävää ja taustoittavaa koulutusta. Koulutuskokonaisuuksia voidaan hankkia myös kokonaan ostopalveluna maaseutuverkoston toimijoilta - kunkin asian parhaalta asiantuntijalta. Vuosittaiset koulutustarpeet selvitetään maaseutuverkostoyksikön tekemällä koulutus- ja palvelutarvekartoituksella. Maaseutuverkosto voi olla yhteistyökumppanina alueellisilla messuilla tarjoten mm. ohjelmaan liittyvää visuaalista ilmettä, informaatiota ja pr-materiaalia. Maaseutuverkosto järjestää vuosittain noin neljä teemoittaista opintomatkaa, joihin voi ilmoittautua mukaan kunkin teeman asiantuntijoita. Lisäksi ulkomaisiin seminaareihin kutsutaan maaseutuverkoston edustajia, seminaarin aihepiiristä riippuen.

Maaseutuverkosto on toimintatapa, joka parhaimmillaan verkottaa toimijoita synnyttäen uusia, toimintaa tehostavia yhteyksiä. Oppivassa verkostossa jaetaan ja jalostetaan uusia ideoita ja käytäntöjä.

Yksittäiset henkilöt voivat liittyä maaseutuverkoston ajankohtaistiedotteen jakelulistalle. Noin kerran kuukaudessa lähetetään sähköpostitse tiedote maaseutuverkostossa tapahtuvista ajankohtaisista asioista. Maaseutu.fi-sivustoa seuraamalla pysyy ajantasalla maaseutuun monipuolisesti liittyvistä tuoreimmista kuulumisista.