Tilaa elämälle Etelä-Savosta

Tervetuloa Etelä-Savoon noin 155 000 suomalaisen kotimaakuntaan kaakkoisessa Suomessa, parin tunnin juna- tai automatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Etelä-Savo on Suomen suosituimpia lomanviettomaakuntia. Erityisesti puhtaat vedet ja korkeatasoiset kulttuuritapahtumat houkuttavat maakuntaan kesäasukkaita ja turisteja. Myös luonto- ja erämatkailu tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Golfin pelaajille löytyy vehreitä kenttiä, ratsastajille, hiihtäjille ja melojille jännittäviä reittejä.

Maakunnan asukkaille lenkkipolku tai hiihtolatu aukeaa usein miltei kotiovelta. Liikunnan lisäksi on tarjolla monipuolisia kulttuurinautintoja teatterista konsertteihin, elokuvista museoihin. Aktiiviset vakituiset ja vapaa-ajanasukkaat ovat tottuneet vapaaehtoisvoimin tekemään ja osallistumaan. Harrastajia riittää niin teatteri- ja musiikkiryhmiin kuin maalaus- ja käsityöpiireihin. Kansalaisopistoja on miltei jokaisella paikkakunnalla.

Vapaa-ajan asunnolle on poikkeuksetta varsin lyhyt matka. Veneily on usein koko perheen lempiharrastus, sillä järvenselkiä maakunnassa riittää.

Yrittäjyys on leimallista Etelä-Savon maaseudulle. Maaseutualueilla viidennes työvoimasta työllistää itsensä yrittäjänä. Korkeatasoisen maaseutumatkailun maakunta tarjoaa tasokkaita luonnon läheisiä majoitus ja ohjelmapalveluja. Maaseudun yritykset tarjoavat monia korkeatasoisia tuotteita ja palveluja oman alueen, koko maan ja maailman markkinoille.

Etelä-Savo on Suomen järvisin ja metsäisin maakunta. Maakunnan pinta-alasta neljännes on vettä: kirkkaita ja lähes kauttaaltaan puhdasvetisiä järviä on seitsemäntuhatta, pieniä lampia lukematon määrä ja monipolvisina virtaavia jokia ja puroja viisituhatta kilometriä. Maan pinta-alasta neljää viidesosaa peittävät puut, enimmäkseen männyt ja kuuset.

Etelä-Savo tunnetaan ehkä parhaiten Saimaasta, sen saaristosta ja norpasta, mutta myös Mikkelin torista , Savonlinnan Oopperajuhlista, Pieksämäen vetureista ja Heinäveden luostareista Valamosta ja Lintulasta.

Etelä-Savo ja sen maaseutu on kuitenkin myös paljon muuta. Mitä, siitä kertovat nämä sivut.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN Etelä-Savon ELÄVÄÄN MAASEUTUUN!

Hokka voittaja 2011

Hokan kylä on vireä kylä, jonka Etelä-Savon maakuntahallitus on valinnut 23.5.2011 Etelä-Savon vuoden kyläksi.Kylällä on toimiva kyläkoulu ja yksityinen ryhmäperhepäivähoito Pikkuväki. Koulun yhteydessä olevaan asuntoon on perustettu Hokka Sentteri, kyläläisten kohtaamispaikka, jossa myös ryhmis toimii.

Kauniit kankaat...

...valmistuvat Kaartilanmäellä. Muotoilija, tekstiilisuunnittelija Riikka Vierikon työpöydällä on valmistumassa vihreäsävyinen Petäjä-kangaskuosi. Kaartilanmäen entisellä koululla on Riikan ja hänen seppämiehensä Jarkon koti ja ihanteelliset työskentelytilat molemmille.