Huippugrillaajat luottavat suomalaiseen ruokaan

Maa- ja metsätalousministeriön grillausteltalla hohti grilli kuumana läpi Okra-näyttelyn. Grillimestarit Raymond Wesander ja Jukka Turta loihtivat yhdessä tuottajien kanssa herkkuruokia yleisön maisteltaviksi. Grillaustuokioiden välissä oli miehillä aikaa pohtia kotimaisen ruoan asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Kun puheeksi otetaan suomalainen ruoka, on huippugrillaajilla paljon sanottavaa. Heidän mielestään kotimaisen ruoantuotannon tulisi ensinnäkin vastata paremmin kuluttajien tarpeisiin. Kotimaista ruokaa olisi grillimestareiden mukaan suunnattava suurille massoille, jotta siitä ei tulisi vain pienen eliitin nauttima etuoikeus.

Lue lisää »

Okra-näyttely tarjosi kävijälleen monenlaista

Yksi Suomen suurimmista maatalousnäyttelyistä, Oripäässä järjestetty Okra, tarjosi tuhansille messukävijöille ja sadoille näytteilleasettajille monipuolista katseltavaa ja koettavaa. Muun muassa koneet, eläimet, elintarvikkeet ja kädentaidot vetivät puoleensa neljän päivän aikana kaikkiaan 82 000 messukävijää. Kyseessä onkin OKRA-näyttelyn uusi yleisöennätys.

Myös Maaseudun mahtavimmalla Kauppa-autolla kävi messupäivien aikana melkoinen kuhina. Kauppa-autossa jaettiin tietoa maaseutuohjelman tuloksista, ja myynnissä oli herkullisia lähituotteita eri puolilta Suomea.

Lue lisää »

Kauppa-auto Okra-maatalousnäyttelyissä

Maaseutuverkosto on mukana Okra-maatalousnäyttelyssä Oripäässä 2.−5.7.2014 näyttelyn värikkäimmässä kulkupelissä, Maaseudun mahtavimmassa Kauppa-autossa. Auto on pysäköinyt Luonnonvarat-teltan (B- 21) viereen, Hevosareenan lähimaastoon.
Okra-pysäkki on osa maaseutuverkoston käynnissä olevaa kauppa-autokiertuetta, joka toteutetaan yhdessä Leader-ryhmien, ELY-keskusten sekä kylä- ja kuntatoimijoiden kanssa.

Lue lisää »

Uusien alkujen päivä

Kolmipäiväinen ”Pohojalaanen innovaatioleiri” on päättynyt tänään hienoin tuloksin. Taakse on jäänyt kaksi helteistä ja työntäyteistä vuorokautta. Leirin loppuhuipennukseen kokoontui koko komea leirikaarti, tuomaristo sekä tilaisuuteen kutsutut vieraat ja lehdistön edustajat. Pieni kesäsade ulkona kieli uusista versoista.

Lue lisää »

Helmiä kalastellaan, timantteja hiotaan

Innovaatioleirin toinen päivä on leirin tulosten kannalta keskiössä. Tänään tulisi sukeltaa ideamerestä se helmi, jota varten kesäleirille on lähdetty. Päivä tarjoaa uusia mahdollisuuksia jo siksikin, sillä alueelle on ilmaantunut viisi sparraajaa, jotka auttavat ryhmiä puristamaan asiaansa eteenpäin. Iltapäivän rasteilla ryhmät tapaavat vuorotellen kunkin sparraajan, joiden kanssa läpikäydään ideoiden uutuusarvoa, kokeilun suunnittelua sekä tulevaisuuden lehtijuttua ja tarinallistamista. Myös viisi tuomaria astuu tänään kehiin tarkkailemaan ja arvioimaan ryhmien toimintaa sekä pohjustamaan huomisia arviointejaan.

Lue lisää »

Ilmoita hyvä käytäntö

Kalenteri

Seuraavat tapahtumat

Tapahtumat aiheittain

Tapahtumat alueittain