Connection Kainuu -innovaatioleirillä nuoret suunnittelivat ”Onnellisten tarinoiden Kainuuta 2020”

Kainuussa asuville tai Kainuusta kotoisin oleville nuorille aikuisille (18-35 -vuotiaille) suunnattu Connection Kainuu -innovaatioleiri järjestettiin Vuokatin Urheiluopistossa 14.-16.3.2014. Leirin tarkoituksena oli selvittää, millaisessa Kainuussa nuoret aikuiset haluaisivat elää, millainen on ”Onnellisten Tarinoiden Kainuu 2020” heidän näkökulmastaan.

Nuorten mukaan tulevaisuuden Kainuussa tarvitaan yrittäjyyttä ja työllistymistä, yhdessä tekemistä ja yhteisöllisyyttä, luonnon arvostamista, kulttuuria sekä eväitä hyvää elämään.

Lue lisää »

Innovaatioilla elinvoimaa maaseudulle

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Antti-Jussi Oikarinen muistaa ajan, kun maakuntaa pidettiin eräänlaisena auringonlaskun alueena, jossa ei ollut omaa korkeakoulua eikä innovointia. Alueella kuitenkin herättiin ja strategiaksi otettiin innovaatiotoiminnan vahvistaminen. - Maakuntakeskus on nyt yksi nopeiten kasvavista kaupunkialueista Suomessa. Yksi avainsana on ollut rajapintojen löytäminen, esimerkiksi alueella on ollut henkilökiertoa organisaatiosta toiseen, Oikarinen kuvaili Seinäjoen Framilla 25.3. pidetyssä LÄHI-tapahtumassa, joka toimi lähtölaukauksena Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kesäkuussa pidettävälle innovaatioleirille.

Lue lisää »

Leirityö päättyi, innovaatioiden toteutus alkaa

Vielä illalla innovaatioleirin ryhmissä tunnelmat vaihtelivat epätoivosta vimmaiseen kiireeseen. Illallisen jälkeenkin moni ryhmä palasi työskentelemään ideansa parissa. Ja se kyllä kannatti. Innovaatioleirin huipentumassa nähtiin toinen toistaan kekseliäämpiä esityksiä ryhmiltä. Oliko ryhmiä inspiroinut sparraajana toiminut Raahen Teatterin johtaja Toni Kettukangas tai illalla yllätysvierailulle tullut improvisaatioryhmä Örkit, mutta joka tapauksessa esittävää taidetta nähtiin paljon loppunäytöksessä.

Lue lisää »

Leiriläisten toiveet korkealla innovaatioleirin puolessa välissä

Siikajoen innovaatioleirin puolivälissä lähdettiin tuulettamaan ajatuksia Liminganlahden luontokeskukseen, jossa udeltiin leiriläisten tunnelmia. Kaksi leiriläistä valottivat väliaikatunnelmiaan.

Lue lisää »

Pystyt mihin vain!

Innovaatioleirin toinen päivä valkeni Siikajoella tuulisena ja raikkaana. Oman puhurinsa päivän alkuun toi Zef Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela. Alasaarela kertoi yrityksensä tarinan hengästyttävällä innostuksella ja rakkaudella.

Zef kirjasi kaksi ja puoli vuotta sitten ylös kuusi unelmaa, jotka yritys haluaa tavoittaa.

Lue lisää »

Ilmoita hyvä käytäntö

Kalenteri

Seuraavat tapahtumat

Tapahtumat aiheittain

Tapahtumat alueittain