INNOVAATIOLEIRIT: ”Lehdet tippuvat puista – sisällä syttyvät uusien ideoiden lamput!”

Maaseutuverkoston tämän vuoden viidestä alueellisesta innovaatioleiristä kaksi on vielä edessäpäin. Syksy on oivallista aikaa uuden synnyttämiseen: ilma on kirpeän raikas, maukasta satoa on korjattu talteen ja syksyn toimintakausi huutaa uusia ideoita ja innovaatioita työhön sovellettavaksi. Tällöin kannattaa lähteä omien orastavien ideoiden kera innovaatioleirille työstämään niitä eteenpäin yhdessä alueen monipuolisen osaajajoukon kanssa.

Lue lisää »

Mainiota maaseutuyrittäjyyttä

Suomalaisen nimipäiväkalenterin mukaan syyskuun viidentenä päivänä juhlii Mainio. Vuodesta 1997 asti 5. syyskuuta on myös vietetty valtakunnallista Yrittäjän päivää. Päivän taustalla on Yrittäjän Päivä -säätiö, jonka taustavoimina on laajasti Suomen elinkeinoelämää ja yrittäjätahoja. Tänä vuonna Kattilahallissa Helsingissä järjestettävän päätapahtuman vastuullinen järjestäjä on MTK.

Lue lisää »

Yhteistyötä tähyillään idän suunnasta

Lieksan Vuonislahdella, Pielisen rannalla 19.-21.8. pidetty Venäjä-seminaari keskittyi Venäjälle suuntautuvaan hanketoimintaan. Seminaarissa valotettiin Venäjä-yhteistyön mahdollisuuksia maaseudun kehittämisessä. Yhdessä pohdittiin mm. millainen Venäjä on toimintaympäristönä hanketoiminnan näkökulmasta, miten yhteistyötä kannattaa alkaa rakentaa sekä mitä tuloksia Venäjä-yhteistyön kautta on saatu maaseudun kehittämisessä? Retkipäivässä tutustuttiin Ilomantsin Leader-työn tuloksiin ja meneillään olevaan kv-hankkeeseen Bear in mind – karhu mielessä.

Lue lisää »

EIP Agri hakee asiantuntijoita uusiin teemaryhmiin

Miten suojavyöhykkeet ja maisemaelementit voivat parantaa tuottavuutta? Miten lisätä lyhyitä tuotantoketjuja ja kasvattaa maanviljelijöiden tuloja niiden avulla? Miten voidaan integroidun viljelyn avulla torjua maan välityksellä leviäviä, puutarha- ja peltokasveja uhkaavia tuholaisia ja tauteja?

EIP Agri etsii maanviljelijöitä, neuvojia, tutkijoita ja muita aiheeseen vihkiytyneitä asiantuntijoita kolmeen uuteen EIP Agrin teemaryhmään. Hakuaikaa on 8. syyskuuta asti. Jos sinulla on käytännön näkemyksiä edellä esitettyihin kysymyksiin, sinua tarvitaan!

Lue lisää »

INO Suomea edustamassa Kaarle Suuri -kilpailussa

Ikaalisten Nuoriso-orkesteri INO:n ja itävaltalaisen Musikverein Jung St. Marienin kulttuurinvaihtoa, orkesteri-workshopeja, liikunta-aktiviteetteja ja paikallisarkeen tutustumista sisältänyt projekti Wind for Youth edusti Suomea EU:n laajuisessa Kaarle Suuri –nuorisohankekilpailussa (Charlemagne Youth Prize). Kilpailussa palkintosijoille ylsivät tällä kertaa vahvasti yhteiskunnalliset hankkeet.

Wind for Youth -hanke on saanut rahoitusta Leader Pohjois-Satakunnalta.

Lue lisää »

Ilmoita hyvä käytäntö

Kalenteri

Seuraavat tapahtumat

Tapahtumat aiheittain

Tapahtumat alueittain